BIZIT plus

NFC bežične slušalice od Geniusa

Genius je predstavio novi model u svojoj seriji bežičnih slušalica.

Genius HS-970BT3

Ovaj model nosi oznaku HS-970BT i donosi dve značajne novine u Geniusov portfolio bežičnih slušalica s mikrofonom.

Prva novina je ugradnja tehnologije NFC (Near Field Communication) koja umnogome olakšava povezivanje sa drugim uređajima putem Bluetooth veze. Dovoljno je dotaknuti slušalice i uređaj sa kojim ih želimo spojiti – i veza se ostvaruje u tren oka! Više nema nikakve potrebe za dodatnim podešavanjima ili posebnim postupkom uparivanja. NFC je prisutan na mnogim novim tabletima, pametnim telefonima (uključujući Samsungov Galaxy S5, kao i nedavno predstavljeni Appleov iPhone 6) i drugim uređajima. Ako koristite starije uređaje, ni tu nema problema, budući da se HS-970BT sa drugim uređajima mogu povezati i na klasičan način.

Bluetooth 4.0 protokol (sa profilima HSP1.2, HFP1.6, A2DP1.2 i AVRCP1.4) omogućuje izuzetno stabilnu vezu, a za dodatni komoditet ove se slušalice mogu istovremeno upariti sa dva uređaja – tako da ih možete paralelno koristiti recimo na računaru i pametnom telefonu, bez potrebe za ponovnim uparivanjem.

Pročitajte i:  OnePlus 3 slušalice: udobnost, dizajn i kvalitet zvuka

Druga značajna novost je implementacija zvučnog codeca aptX® kompanije CSR.

aptX® omogućuje kodiranje i prenos zvuka (naročito muzike) vrhunskog kvaliteta sa kompresijom zvuka koja se prilagođava u zavisnosti od toga koliko je dobar signal.

Ugrađena litijumska baterija napaja se putem priloženog USB kabla, a slušalice se mogu pohvaliti i 3,5-milimetarskim zvučnim ulazom, na koji možete spojiti i uređaje koji nisu opremljeni Bluetoothom.

Postava na samim slušalicama osigurava udobnost i kod dužeg korišćenja, a prilagodljiva metalizirana spojna traka omogućuje da ih prilagodite u oblik koji vam najviše odgovara. Na desnoj slušalici nalaze se integrirane kontrole za jačinu zvuka i premotavanje – savršeno praktične u trenucima kada želite slušati muziku, bez da vadite mobilni telefon iz džepa. Kada ih ne koristite, slušalice se mogu preklopiti kako bi zauzimale što manje mesta.

Preporučena maloprodajna cena uređaja iznosi oko 7500,00 dinara.

Facebook komentari: