Comtrade – prva kompanija u regionu sa statusom zlatnog partnera ISTQB

Comtrade je postao prva kompanija u Jadranskom regionu koja je dobila status zlatnog partnera (Gold Partner) organizacije ISTQB (International Software Testing Qualifications Board). Organizacija ISTQB razvila je jednu od najuspešnijih šema u svetu prilagođenih za sertifikaciju testera softvera.

COMTRADE_logo_CMYK

 

Kompanija Comtrade može da se pohvali izuzetnim spiskom referenci na području visoko kvalitetnog softvera i rešenja, kao i velikim brojem klijenata koji veruju kompaniji već više od 20 godina. Partnerstvo sa organizacijom ISTQB je tako logičan sledeći korak i priznanje za rad, uloženi trud i vrednosti koje kompanija stvara za svoje zadovoljne klijente, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Organizacija ISTQB je inicijator i autor najuspešnije šeme prilagođene za sertifikaciju testera softvera. Do decembra 2013. organizacija ISTQB izdala je više od 336.000 sertifikata u preko 100 država širom sveta. Partnerski program namenjen je onim globalnim kompanijama koja se zalažu za temeljno proveren softver, a radi se o kompanijama koje brinu za to da je znanje zaposlenih inženjera za testiranje u skladu sa međunarodnim standardima i dobrim praksama koje važe za oblast testiranja softvera.

“Trendovi u oblasti osiguravanja kvaliteta i informacione bezbednosti nezadrživo se pomeraju u smeru uspostavljanja i obezbeđivanja poverenja u IT rešenja, a Comtrade je već niz godina jedan od vodećih ponuđača na tom području, kako na domaćem tako i na inostranim tržištima. Dobijanje tog statusa samo je i formalna potvrda našeg dugogodišnjeg uspešnog prisustva u oblasti informacionih tehnologija, koja posebno naglašava obezbeđivanje kvaliteta i poverenje u naše proizvode i usluge”, rekao je Nikola Šopar, direktor kvaliteta i informacione bezbednosti u kompaniji Comtrade.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: