BIZIT plus

NHTSA razgovara sa Teslom o zameni kamera

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na putevima saopštila je da komunicira sa Teslom u vezi sa neispravnim kamerama autopilota u nekim električnim vozilima koja je kompanija proizvela u Fremont-u, u Kaliforniji.

PCPress.rs Image

Tesla menja kamere u vozilima?

Tesla zamenjuje repetitorske kamere u nekim od svojih vozila proizvedenih u SAD nakon što je unutra pronašla neispravne štampane ploče. Kompanija do sada nije izdala dobrovoljni opoziv, ali se bavi zamenama na osnovu dobre volje za kvalifikovane kupce.

Repetitorske kamere su postavljene u prednjim blatobranima Tesla vozila ispred bočnih retrovizora. Kada kamere ne rade ispravno, vozači mogu da vide prazan ili isprekidani video zapis na centralnom displeju svog automobila, izgube vidljivost slepih uglova svog vozila ili dobiju upozorenja da je funkcija Tesla autopilota ograničena.

Autopilot je Teslin brend za standardni sistem pomoći vozaču. Takođe sistem nije kompletan bez vozača.

Iako proizvođač električnih vozila, još nije dobrovoljno opozvao kamere, ovlastio je zaposlene u servisu da zamene neispravne jedinice za kvalifikovane vlasnike na osnovu dobre volje – odnosno, na račun kompanije.

Pročitajte i:  NHTSA zaključila istragu o Teslinom Autopilotu

PCPress.rs Image

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na putevima saopštila je:

NHTSA je svesna problema i o tome je razgovarala sa proizvođačem. Pored toga, NHTSA nadgleda sve izvore podataka, uključujući izveštaje upozorenja i žalbe potrošača.

Zakon o bezbednosti vozila zabranjuje proizvođačima da prodaju vozila sa defektima u dizajnu koji predstavljaju nerazuman rizik po bezbednost.

NHTSA je ovlašćena da snažnim alatima za sprovođenje zaštiti javnost, da istražuje potencijalne bezbednosne probleme i reaguje kada pronađe dokaze o neusaglašenosti ili nerazumnom riziku po bezbednost.

Pozivamo javnost da obavesti NHTSA ako misle da njihovo vozilo ima bezbednosni nedostatak koji nije deo trenutnog opoziva.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: