Ni Donald Trump ne koristi Truth Social

Donald Trump je još pre nekog vremena najavio novu društvenu platformu po imenu Truth Social, a u međuvremenu je postala aktivna. Oduševljenje je ipak brzo splaslo, pa čak ni bivši američki predsednik ne koristi sopstvenu mrežu.

PCPress.rs Image

Javnost je o prvom postu na ovoj mreži saznala pre više od mesec dana, a preko Twittera, nakon što je sin bivšeg američkog predsednika objavio vest. Bombastična najava je tada uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika, ali ni u to vreme nije bilo sigurno da je to dovoljno da se nova platforma vine u internet nebesa. Skrinšotove s nove društvene mreže je podelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, drugim rečima – članova porodice. Onda je Truth Social mreža počela da prima prve korisnike.

Konzervativna platforma, alternativa za one koji žele da žive bez cenzure, a prvi cenzurišu neistomišljenike, ipak nije uspešna kao što se najavljivalo. Trump senior još uvek skoro ništa nije postovao na svojoj mreži, a zna se da mu je deljenje sadržaja jedna od omiljenih aktivnosti. Prvi i jednini post se pojavio sredinom februara, pre nego što je platforma postala javna.

Pročitajte i:  Twitter ne prikazuje tvitove osim ako niste prijavljeni

PCPress.rs Image

Prema podacima analitičara broj preuzimanja iOS aplikacije za ovu društvenu mrežu je opao, pa je trenutno oko 60 hiljada mesečno. Mreža je trenutno dostupna samo u Apple App prodavnici, dakle za uređaje kao što je iPhone, pa i to ograničava broj korisnika. Ostaje da se vidi šta će se dešavati u budućnosti – za sada se čini da istina koju je Trump ponudio nikoga ne zanima.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,