Ni Donald Trump ne koristi Truth Social

Donald Trump je još pre nekog vremena najavio novu društvenu platformu po imenu Truth Social, a u međuvremenu je postala aktivna. Oduševljenje je ipak brzo splaslo, pa čak ni bivši američki predsednik ne koristi sopstvenu mrežu.

PCPress.rs Image

Javnost je o prvom postu na ovoj mreži saznala pre više od mesec dana, a preko Twittera, nakon što je sin bivšeg američkog predsednika objavio vest. Bombastična najava je tada uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika, ali ni u to vreme nije bilo sigurno da je to dovoljno da se nova platforma vine u internet nebesa. Skrinšotove s nove društvene mreže je podelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, drugim rečima – članova porodice. Onda je Truth Social mreža počela da prima prve korisnike.

Konzervativna platforma, alternativa za one koji žele da žive bez cenzure, a prvi cenzurišu neistomišljenike, ipak nije uspešna kao što se najavljivalo. Trump senior još uvek skoro ništa nije postovao na svojoj mreži, a zna se da mu je deljenje sadržaja jedna od omiljenih aktivnosti. Prvi i jednini post se pojavio sredinom februara, pre nego što je platforma postala javna.

Pročitajte i:  Instagram kopira TikTok: Uspeh u imitiranju drugih

PCPress.rs Image

Prema podacima analitičara broj preuzimanja iOS aplikacije za ovu društvenu mrežu je opao, pa je trenutno oko 60 hiljada mesečno. Mreža je trenutno dostupna samo u Apple App prodavnici, dakle za uređaje kao što je iPhone, pa i to ograničava broj korisnika. Ostaje da se vidi šta će se dešavati u budućnosti – za sada se čini da istina koju je Trump ponudio nikoga ne zanima.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,