Nikad lakše štampanje

Kompanija OKI konstantno širi tržište, ali nikada ne zaboravlja svoje uporište, male firme i SOHO korisnike. MB492dn donosi bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju, bogatiju softversku podršku i propratne pakete koji će zahtevnim korisnicima i firmama olakšati život na više nivoa.

PCPress.rs ImageOKI MB492dn je „četiri u jedan“ multifunkcionalni uređaj prilagođen veoma zahtevnim korisnicima. Pored velike brzine monohromatske štampe, ovaj uređaj može da se pohvali automatskim dvostranim kopiranjem originala, skeniranjem, slanjem i primanjem faksova, što ga čini izuzetno efikasnim i štedljivim, bilo da govorimo o novcu ili vremenu.

U pogledu dizajna, OKI MB492dn nije najlepši uređaj ove vrste koji smo imali prilike da vidimo. Sve je podređeno funkcionalnosti, a na prvi pogled uočavamo veliki, 7‑inčni kolor ekran osetljiv na dodir koji, uz propratne tastere, omogućava da izbegnete upotrebu PC‑ja i sve uradite direktno u odlično osmišljenom interfejsu samog uređaja. Naravno, OKI poseduje i odlično dizajniran drajver i propratni softver, tako da će i rad s PC‑ja predstavljati zadovoljstvo.

Performanse su odlične: MB492dn će odštampati prvu stranicu za ekspresnih 4,5 sekundi, nakon čega je spreman da održava tempo od 40 strana u minutu. Vreme zagrevanja takođe je vrlo kratko i nakon 17 sekundi uređaj je spreman za rad. Kapacitet RAM‑a je 512 MB, a OKI može da se pohvali i sa ugrađena 3 GB eMMC lokalne memorije s podrškom za secure print. Kaseta za papir u osnovnoj konfiguraciji prima 350 listova i može da se proširi dodavanjem još jednog tray‑a sa još 530 listova. U pogledu broja otisaka, OKI nudi nekoliko opcija tonera: kasete za 3.000, 7.000 ili 12.000 otisaka. Kvalitet otiska je odličan u svakom režimu, čak i pri ekonomičnim podešavanjima. Štampa se obavlja u rezoluciji od 1200×1200 dpi, dok je rezolucija skeniranja i kopiranja 600×600 dpi. Ne treba zaboraviti ni mogućnosti slanja faksa, uz mogućnost prosleđivanja primljenog faksa direktno na e‑mail bez fizičkog štampanja stranice. Tako štedite papir, toner i vreme.

Jak adut MB492dn je podrška za štampu s mobilnog uređaja u vidu Google Cloud Print 2.0 i Apple AirPrint aplikacija. Tu je i SENDYS Explorer LITE aplikacija koja menadžeru (administratoru) omogućava kontrolu štampe u cilju smanjenja troškova firme, zatim skeniranje i upload u cloud okruženje, OCR text capture putem Tesseract engine‑a, distribuciju dokumenata itd. MB492dn podržava i sXP, odnosno smart Extendable Platform. Reč je o platformi zasnovanoj na Web servisima koja omogućava integraciju softverskih rešenja drugih proizvođača. Pored pomenutog SENDYS‑a, moguće je integrisati razne popularne softvere iz ovog domena, kao što su YSoft SafeQ, PaperCut i Output Manager.

Kada sagledamo sve što MB492dn nudi, cena po kojoj se prodaje zaista je povoljna, jer se dobija pouzdan multifunkcionalac koji prati kompletan i dobro osmišljen ekosistem, što je posebno bitno za uređaje ove kategorije. Naravno, tu su i alternativne opcije prilikom kupovine, pa se MB492dn može nabaviti i u okviru iPlus paketa, po još atraktivnijoj ceni.

www.originalgrupa.com

Nebojša Todorović

(Objavljeno u PC#242)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,