BIZIT plus

Nikon D6 kasni zbog nedostatka delova

Nikon je objavio da će odložiti premijeru svoje D6 DSLR kamere za profesionalne sportske fotografe, od koje se očekuje mnogo tokom predstojećih olimpijskih igara u Tokiju. Kompanija je originalno planirala da ovu kameru predstavi tokom marta, ali sada je to pomereno za maj. Razlog je nedostatak komponenti za proizvodnju, zbog akcija koje su sprovedene u cilju prevencije širenja korona virusa.

PCPress.rs Image

Žrtva koronavirusa

Zastoj je nastao kod njihovih kooperanata. Naime, kineska Vlada je zatvorila mnoge fabrike i ograničila putovanje miliona radnika, od kojih su mnogi radili u postrojenjima za proizvodnju delova za tehničke proizvode, kao što su iPhone, pa čak i Tesla. S obzirom da je u Kini broj obolelih u opadanju, očekuje se da će se normalan tok proizvodnje uspostaviti do kraja ovog meseca.

Covid-19 virus možda će uticati i na olimpijske igre. Prošle nedelje je New York Times objavio da je u igri i opcija da se igre održavaju bez gledalaca, a razmatrane su i neke druge varijante, kako bi se izbeglo otkazivanje olimpijade.

Nikon je stoga samo jedan od proizvođača koji trpi posledice ovog virusa. Iz kompanije su objavili da će novi datum predstavljanja D6 kamere objaviti kada budu imali malo jasniju sliku o celoj situaciji.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: