N Central domination

Nintendo Labo – “uradi sam” igračke za Switch

Nintendo se ubraja među najzanimljivije proizvođače video-igara, a kompanija je kreirala i nove načine igranja koji uključuju gomile kartona, te pravljenje različitih objekata.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija je predstavila novu inicijativu – Nintendo Labo, koja uključuje „uradi sam“ kartonske dodatke, koji Joy-Con upravljače za Switch mogu da pretvore u bilo šta – od štapa za pecanje, preko klavira, do robotskog oklopa. Tako modifikovani dodaci se potom koriste za upravljanje serijom mini video-igara, te Switch tablet pretvaraju svaki put u nešto potpuno novo. Cilj asocijacije Labo je da decu motiviše da više učestvuju u igri, te razvijaju taktilne veštine.

Tako Labo platformu određuju tri ključne karakteristike: izgradnja, igranje i otkrivanje. Proizvod dolazi u obliku paketa koji uključuje i Nintendo Switch karticu, te seriju kartonskih ploča, i druge dodatke za pravljenje različitih oblika – poput struna i plastičnih delova za povezivanje. Pošto se kartica ubaci u Switch, na tabletu se pojavljuje serija uputstava za izgradnju različitih oblika, koje Nintendo naziva Toy-Con.

Svaki od Toy-Con dodataka ima povezano interaktivno iskustvo koje uključuje Joy-Con upravljače, te kada se, na primer, prema uputstvima napravi automobil, upravljači mogu da se smeste na obe strane kartonske konstrukcije, te da potom, uz pomoć vibracija pokreću vozilo. Kretanjem se upravlja preko Switch tableta, a tako što levi i desni Joy-Con naizmenično vibriraju, te pokreću automobil. Navigacija nije potpuno precizna, ali pokretanje konstrukcije koju je dete prethodno samo napravilo predstavlja zadovoljstvo i u slučajevima kada vozilo nije lako dovesti sa tačke A na tačku B.

Pročitajte i:  Kirby’s Dream Buffet na Nintendo Switch-u

Kompanija planira da Nintendo Labo lansira 20. aprila, te će biti dostupan u dve verzije: Variety Kit – koji uključuje pet igara i Toy-Con, a za 69,99 dolara, te Robot Kit koji će se prodavati odvojeno za 79,99 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,