BIZIT 2022

Type – nova opcija na Instagram pričama

Instagram-ove priče su jedan od najpopularnijih načina deljenja sadržaja na društvenim mrežama, ali ponekad slike i video snimci jednostavno nisu toliko efikasni kao običan tekst. Sa tim na umu, Instagram sada testira novu funkciju, koja se jednostavno naziva Type, a koja daje prednost i fokusira se na tekst a ne slike. Iako je ovo prvobitno primećeno prošlog decembra među korisnicima u Japanu, sada se pojavljuje i za odabrane grupe u Evropi.

PCPress.rs Image

Ova opcija se pojavljuje kao zasebna na dnu ekrana u sektoru Stories, pored starijih izbora kao što su Boomerang, Rewind i Live. Možete izabrati nekoliko fontova, a Instagram automatski bira jednostavnu gradacijsku pozadinu. Alternativno, možete da otpremite sopstvenu sliku za pozadinu, mada će Instagram primeniti filter na njoj kako biste naglasili svoj tekst. 

PCPress.rs Image

U međuvremenu, WABetaInfo, koji su takođe primetili novinu u Stories opciji, primećuje da Instagram testira mogućnost slanja obaveštenja kada neko uzme screenshot vaše priče. Prema izveštaju, neki korisnici vide novo upozorenje nakon što uzmu screenshot ekrana, koje kaže: “Sledeći put kada uzmete screenshot ekrana, osoba koja ga je objavila će biti obaveštena.”

Pročitajte i:  Nova Instagram mapa podseća na Google Maps

Izvor: TNW

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,