BIZIT 2022

Nintendo Switch – OLED varijanta

Nintendo Switch se pojavio pre nekoliko godina i postao jedan od nezaobilaznih uređaja. Nintendo Swich OLED je nadograđena i dorađena verzija, sa većim i živopisnijim ekranom, boljim zvučnicima i više prostora za skladištenje i redizajniranim postoljem.

PCPress.rs Image

Bolji nego ikad

Nova konzola je nešto skuplja od standardne, ali je prema ocenama mnogih najbolja do sada. Ne samo da se očekuje veća procesorska snaga, bolja grafika već i bolje korisničko iskustvo. OLED ima identičan oblik kao prethodnik i originalne tastere. To je dakle jednostavni pravougaoni tablet sa šinama sa strane na koji se prikljujućuju kontroleri sa priključnom stanicom koja emituje video na TV. Oblik i veličina OLED modela je ista kao i LCD model. Međutim nešto je teži. Ova razlika nije jednostavno vidljiva. SD kartica se sada nalazi bočno sa zadnje sttane, čime se dodatno smanjuje mogućnost slučajnog iskakanja kartice. Dugme za uključivanje je duguljasto a ne kružno, a prekidač za jačinu zvuka više nema male čvorove i oba su uvučena nešto dublje u uređaj.

Pročitajte i:  Pokemon Snap stigao na Switch 24. juna

Najveća nadogradnja je postolje. LCD model ima usku plastičnu traku koja se blago izvlači i omogućava oslanjanje uređaja na sto. Njegova veličina je mala, ima strm ugao i sklonost da lako „sklizne“. OLED model ima pouzdano postolje koje se izvlači. Postolje je napravljeno od metala i široko je gotovo koliko i sam uređaj. Samo postolje je pričvrščeno šarkama koje se otvaraju pod bilo kojim uglom do 150 stepeni. Šarka ima dovoljno napetosti da postolje ostane čvrsto pod tim uglom, osim u slučaju dodatnog opterećenja. Na dnu uređaja se nalaze gumene nožice, čime je dodatno obezbeđuje bezbednost položaja.

PCPress.rs Image

OLED koristi ploču sa organskom svetlosnom diodom umesto standarnog prekidača sa tečnim kristalima. OLED proizvodi mnogo širi spektar boja i veći nivo kontrasta od LCD-a. Već prilikom prvog uključivanja sistema vidljiva je značajna razlika u bojama. Sa druge strane, novi ekran je svetliji, dok je ravnoteža boja nešto hladnija i dodatno doprinosi ukupnom utisku osvetljenja.

Nintendo je postavio veće zvučnike na novom modelu. Zvučnici su nešto glasniji od prethodnika. Međutim i dalje se preporučuje povezivanje sa Bluetooth slušalicama.

Pročitajte i:  Kratka istorija (nenamerno) nepobedivih igara

Novi model ima 64 GB prostora za skladištenje, što je dvostruko više od prethodnika. To je dovoljno veliki prostor, shodno tome da su Switch igrice relativno manje veličine. Kada je u pitanju izdržljivost baterija ona je ista kao i kod prethodnog modela, okvirno od 4,5 do 9 sati reprodukcije.

Kada su u pitanju kontroleri oni su ostali isti. Jedina promena je što se mogu sada naći u beloj boji. I na kraju ono što je najvažnije, novi model ima neverovatno veliki broj igrica koje su dostupne.

Izvor: PC MAG

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,