BIZIT plus

Nintendo zatvara poglavlje zvano Mario Kart Tour

Mario Kart Tour je zauzeo nišu za sebe u prostoru za mobilne igre otkako je lansiran kao beta verzija 2019. godine, ali svim dobrim stvarima mora doći kraj. Nintendo je upravo najavio da postoje još samo tri “ture” (originalni događaji za više igrača) zakazani za sledeći mesec, a nakon toga će se turneje ponoviti od početka. Neće biti novih kurseva, vozača, kartinga, jedrilica ili bilo kakvih funkcija dodatih nakon 4. oktobra.

PCPress.rs Image

Igra će i dalje biti dostupna za preuzimanje

Da li to znači da igra ide na digitalni otpad? Da i ne. Nintendo odustaje od razvoja novog sadržaja za free-to-play trkača, ali će i dalje biti dostupan za preuzimanje. Bez primamljivanja svežeg sadržaja, međutim, baza igrača će se verovatno dramatično smanjiti, uprkos tome što Nintendo kaže da se nada da će ljudi nastaviti da koriste aplikaciju.

Međutim, u svakoj igri na kraju ponestane novog sadržaja, a mogla bi biti i tako jednostavna. Vredi napomenuti da je Mario Kart Tour bio uspešan za kompaniju, sa skoro 300 miliona dolara prošle godine, što je prvobitno izvestio Eurogamer. Ovaj izbor ga čini drugim najprofitabilnijim mobilnim naslovom Nintenda, iza masovno popularnih Fire Emblem Heroes.

Pročitajte i:  Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Uprkos finansijskom uspehu, Mario Kart Tour je imao svoj deo kontroverzi. Kao i većina besplatnih mobilnih igara, stalno traži novac, a najupečatljiviji primer ovoga je nešto što se zove „Spotlight Pipes“. Ovaj mehaničar je obezbedio kutije za plijen sa neotkrivenim kvotama, tako da niste imali pojma da li je vredno toga ili ne. Igrači su se okupili protiv ovog mehaničara i Nintendo je uklonio cevi prošlog septembra.

Nintendo još uvek proizvodi sadržaj za druge mobilne igre, uključujući Animal Crossing: Pocket Camp, Super Mario Run i gore pomenute Fire Emblem Heroes. Kompanija se nedavno udružila sa mobilnim gigantom DeNA kako bi stvorila nešto što se zove Nintendo Systems, koji verovatno razvija nove igre za pametne telefone i srodna iskustva.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: