NLRB objavila da Tesla krši zakon time što govori zaposlenima da ne pričaju o platama

Nacionalni odbor za radne odnose optužio je Teslu da je prekršila zakon o radu tako što je zabranila zaposlenima u Orlandu da razgovaraju o platama na radnom mestu. Regionalni direktor NLRB-a podneo je žalbu protiv proizvođača automobila zbog kršenja zakona kada je zaposlenima rekao da ne razgovaraju o svojoj plati sa drugim ljudima i da ne govore o otpuštanju drugog zaposlenog.

NLRB objavila da Tesla krži zakon time što govori zaposlenima da ne pričaju o platama

NLRB već nekoliko godina tuži Teslu za brojne propuste u radu

Tesla je morala da se suoči sa nekoliko pritužbi NLRB-a tokom proteklih godina. Agencija je 2021. godine otkrila da je proizvođač automobila prekršio američke zakone o radu otpuštajući sindikalnog aktivistu i preteći beneficijama radnika. NLRB je naložio kompaniji da ponovo zaposli sindikalnog aktivistu Ričarda Ortiza i da ukloni sva pominjanja disciplinskih mera iz njegovih dosijea. Takođe je naložilo Elonu Masku da izbriše tvit da je sud smatrao pretnjom da će se zaposleni odreći akcija koje plaća kompanija ako se pridruže sindikatu.

Portparol agencije rekao je da će sudija saslušati žalbu regionalnog direktora u februaru. Kako publikacija napominje, kompanije i dalje mogu da se žale na odluku sudija agencije članovima NLRB-a u Vašingtonu, a zatim i na saveznom sudu, tako da svaka korektivna radnja može potrajati godinama.

Pročitajte i:  Ukradena Teslina tehnologija baterije prodata je na Youtube

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: