BIZIT plus

Nokia dobila 500 miliona evra kredita EIB-a za razvoj 5G mreže

Evropska investiciona banka je potpisala, u okviru Plana ulaganja za Evropu, ugovor o kreditiranju vredan 500 miliona evra s Nokia-om. Nokia će zahvaljujući tom kreditu ubrzati istraživanje i razvoj tehnologije 5G, nove generacije mobilnih telekomunikacija.

PCPress.rs Image

Jemstvo za kredit daje Evropski fond za strateška ulaganja (EFSU), centralni element Plana ulaganja za Evropu. Tehnologija 5G trebala bi korisnicima da ponudi veće brzine, visok nivo povezanosti, desetogodišnji autonomni rad senzora, te izuzetno responzivne i pouzdane mreže.

„Da bi Evropa mogla u potpunosti da prihvati nove tehnologije i iskoristiti njihove prednosti, potrebna su kontinuirana ulaganja. Plan ulaganja u tome može da odigra ključnu ulogu. Izuzetno mi je drago što ćemo na temelju potpisanog ugovora Planom ulaganja podupreti Nokia-jina istraživanja i razvoj u više evropskih zemalja te unaprediti razvoj tehnologije 5G”, rekao je potpredsednik Evropske komisije zadužen za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen.

Izvor: EIB

Facebook komentari:
Pročitajte i:  5.5G se promoviše kao mreža koja će unaprediti povezanost preduzeća