BIZIT plus

Nokia ima novi dizajn logotipa

„Za većinu ljudi, mi smo uspešan brend mobilnih telefona, ali to nije ono što Nokia zapravo predstavlja.”

PCPress.rs Image

Moderniji izgled

Po prvi put nakon gotovo 60 godina, nekadašnji gigant pametnih telefona Nokia menja svoj logo. Pre zvaničnog početka godišnjeg sajma Mobile World Congress u Barseloni, kompanija je predstavila novi identitet brenda i to je velika promena. Nestalo je slovo „I“ kao i boja koja je definisala prethodni logo. Kompanija je umesto toga usvojila izgled za koji tvrdi da je moderniji i digitalniji.

„Ažuriramo našu strategiju i kao ključni faktor osvežavamo naš brend kako bismo odražavali ono što predstavljamo danas. Naša kompanija je lider u inovacijama poslovnih tehnologija usmerenih na poslovne korisnike koji se kreću ka budućnosti u kojoj se mreže spajaju s oblakom, navodi Nokia.

„Za većinu ljudi, mi smo uspešan brend mobilnih telefona, ali to nije ono što Nokia zapravo predstavlja, naveo je izvršni direktor Lundmark. „Želimo da pokrenemo novi brend koji se u velikoj meri fokusira na mreže i industrijsku digitalizaciju. To je potpuno drugačija stvar od starih mobilnih telefona.”

Pročitajte i:  Adobe zapretio tužbom zbog "kopiranja" logoa

Da li je ovo kraj za logotip koji dosta ljudi prepoznaje i voli? Nokia se nije oduvek bavila proizvodnjom pametnih telefona. Kompanija se bavila proizvodnjom papira, obućom i gumama pre nego što se uključila u tehnološku industriju.

Nokia je bila na rubu bankrota 2014.godine. Zatim je prodala svoj mobilni biznis Microsoft-u. Microsoft je pokušavao i uglavnom nije uspevao da afirmira svoj operativni sistem Windows Mobile nasuprot superiornijih, Androida i Apple-ovog iOS-a, pa se već nakon godinu dana odlučio da se reši tog dela poslovanja. Tada, u priču ulazi firma HMD Global, koju su osnovali uglavnom bivši Nokia menadžeri i inženjeri. HMD, koji posluje iz zgrade nasuprot sedišta kompanije Nokia u Helsinkiju, kupuje pravo na korišćenje imena Nokia do 2024. godine. Kompanija je sada objavila svoj najnoviji uređaj, G22, samo jedan dan pre objave o promeni logotipa. Novi Noka G22 poseduje klasični Nokia logo.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,