PC Press Studio

Nokia organizovala prvi „Nokia Mobile Developers Forum” u Srbiji

PCPress.rs ImageKompanija Nokia organizovala je prvi „Nokia Mobile Developers Forum” u Srbiji 18 maja 2010. godine. Predstavnici kompanije, Rossen Petkov, regionalni menadžer kompanije Nokia za Balkan, Karl Pletschko, menadžer za servise za Jadransku regiju i Balkan, i Jure Sustersic, ispred odeljenja za odnose sa developerima i poslovni razvoj Nokia Foruma za EMEA region, izazvali su veliko interesovanje brojnih okupljenih programera aplikacija za mobilne telefone i odgovarali na njihova pitanja.

Na ovom događaju, ozvaničen je i početak takmičenja „Call4Mobile Applications“ u kojem može učestvovati svaki programer iz Srbije, po čijem će okončanju biti odabrane i nagrađene najbolje aplikacije (za detaljnije informacije posetite http://serbia.nokiaappforum.com/)

“Od kako je servis Ovi Store dostupan u Srbiji, aplikacije privlače veliku pažnju i interesovanje korisnika mobilnih telefona. Rezultati nedavnog istraživanja o korišćenju mobilnog interneta i aplikacija u Srbiji, koji su pokazali da 57 procenata korisnika pretražuje Internet preko mobilnih telefona, dodatno su nas ohrabrili da pokrenemo ovu kampanju. Cilj kompanije Nokia je da pomognemo programerima aplikacija za mobilne telefone u Srbiji da obogate portfolio aplikacija i lokalnim sadržajem.“ rekao je Rossen Petkov, regionalni menadžer za Balkan.

Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting

Takmičenje „Call4Mobile Applications“: Nokia traži najbolju aplikaciju

Takmičenje koje organizuje kompanija Nokia pod imenom „Call4Mobile Applications“ je namenjeno programerima aplikacija za mobilne telefone koji koriste operativne sisteme Symbian, Maemo, Web Runtime i Qt. Najbolje aplikacije biće odabrane u kategorijama Symbian, Maemo5 i konceptualne ideje. Pored toga, biće proglašen i najbolja cross-platformska aplikacija i najbolji mladi programer koji će osvojiti specijalne nagrade.  Fond nagrada obuhvata 3.000 evra za veukupnog pobednika, po 1000 evra za pobednike pojedinačnih kategorija, 500 evra za najboljeg mladog programera kao i nematerjalne nagrade – godišnju članarinu u Forum Nokia i telefon Nokia N97 ili N900. Konkurs je otvoren do 30. jula 2010. godine.

Žiri koji će odlučivati o pobednicima činiće Ivan Čabrilo ispred magazina Svet Kompjutera, Bojan Živojinović ispred produkcijske kuće IT TV i Tamara Marković ispred sajta  i foruma Benchmark, kao i Jure Sustersic  i Apraham Aslanyan, ispred kompanije Nokia.

Izvor: Nokia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,