Računari i Galaksija

Nokia raspisuje takmičenja za regionalne melodije zvona

Kompanija Nokia organizovala je takmičenje u komponovanju regionalnih melodija zvona za mobilne telefone koji će sadržati elemente lokalne muzičke kulture i lokalnog muzičkog stila. Svi zainteresovani su pozvani da budu kreativni i komponuju svoju verziju zvona za mobilne telefone i tako uzmu učešća u ovom takmičenju.

Postoji pet odvojenih sekcija takmičenja: za Kinu, Indiju, Latinsku Ameriku, Jugoistočnu Aziju i Pacifik, kao i za Bliski Istok i Aziju. Takmičenje će trajati četiri nedelje, a ukupan fond nagrada iznosi 37.000 američkih dolara. Pored novčane nagrade, takmičenje će omogućiti odabranim melodijama i da se nađu u milionima Nokia telefona širom sveta.

Predlozi melodija primaju se do 17. aprila 2012. godine, a pobednici će biti proglašeni 24. aprila 2012. godine.

Kompanija Nokia ima bogato iskustvo kada su u pitanju lokalizovane melodije zvona, koje oslikavaju različite tipove muzike širom sveta,a ovim se takmičenjem pruža šansa i svakom pojedincu da daju svoj lični predlog.

Pobedničku melodiju će odabrati žiri kompanije Nokia iz tima ‘Sound Design’ koji će preslušati sve predloge i odabrati pet finalnih melodija za svaki od regiona. Svi su pozvani da pomognu u selekciji i daju svoje ocene predloženih melodija tokom čitavog trajanja takmičenja.

Pročitajte i:  Nokia ulaže 391 miliona dolara u Nemačku

Autori odabranih melodija će kao nagradu dobiti po 1500 američkih dolara, a njihove melodije naći će svoje mesto na uređajima namenjenim regionu za koji su komponovane, pored postojećih Nokia melodija.

Više informacija o učešću i pravilima za ovo takmičenje dostupno je na posebnim linkovima za Kinu, Indiju, Bliski Istok i Afriku, Jugoistočnu Aziju i Pacifik kao i za Latinsku Ameriku.

Izvor: Nokia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,