BIZIT plus

Nov sajt Narodne skupštine

PCPress.rs ImageU četvrtak je prezenotvan i pušten u rad nov web sajt Narodne skupštine Srbije. Sajt su svečano pustile u rad predsednica parlamenta Slavica Đukic Dejanović i direktorka misija Agencije Sjedinjenih država za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, Suzan Fric.
Na sajtu će građani moći da se upoznaju sa nadležnostima i planovima parlamenta, radom odbora i službi u Narodnoj skupštini Srbije, da pročitaju izveštaje regulatornih tela i da prate ostale aktivnosti, a takođe i da se upoznaju sa arhivom i bibliotekom, ili da uživaju u interaktivnoj virtuelnoj šetnji kroz prostorije zgrade skupšine.
Na sajtu je predstavljen pregled relevantnih informacija za opsobe sa posebnim potrebama, a korišćenje je prilagođeno slepim i slabovidim osobama. Informacije na sajtu su dostupne na srpskom i engleskom jeziku, ali i na jezicima nacionalnih manjina. Povezan je sa društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Iza novog web sajta, koji je podržao USAID, stoji dvogodišnji rad Radne grupe na čelu sa potpredsednicom parlamenta Gordanom Čomić.

Izvor: PC Press

Facebook komentari: