Nova BioShock igra je u fazi razvoja

2K Games je objavio da formira nov studio koji se zove Cloud Chamber i koji će raditi na novom naslovu iz Bioshock franšize. Ovaj razvojni studio će voditi 2K veteran Keli Gilmor koja je ranije radio na naslovima kao što su Civilization and XCOM.

PCPress.rs Image

Uz Gilmorovu, još nekoliko ljudi koji su na tim naslovima blisko sa njim sarađivali prebačeno je u novooformljeni studijo, a Ken Levin koji je sa Gilmorovom takođe godinama radio, neće biti na tom projektu. Levin, koji je poznat gejming entuzijastima radiće na novom naslovu pri studiju Ghost Story Games, i na ovom projektu neće imati uticaja.

U intervjuu za GamesRadar, Keli Gilmor je rekla da je “neobično okruženje koje krasi BioShock igre od neverovatnog značaja za gameplay iskustvo”. Ona je rekla da ima jako mnogo kreativnih pravaca koje je moguće istražiti, što može biti uvid u mogućnost da je ekipa koja stoji iza ovog naslova već našla mesto za četvrti deo sage.

U najavi izdavača 2K stoji da će razvoj ove igre potrajati sledećih nekoliko godina, tako da se očekuje da dođe mnogo kasnije nego sledeća generacija konzola.

Izvor: engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,