Realističniji Bitmodži? Snapchat Cameo koristi Deepfake tehnologiju

SnapChat će uskoro dodati novu mogućnost koja će vam omogućiti da se realistično, kao nikada do sada, ubacite u neki video ili GIF.

PCPress.rs Image

Cameo je u stvari alat koji vaš lice lepi na digitalizovano telo. Izgleda poput aplikacije bitmoji, samo bi trebalo da bude realističnije. Prema izjavama koje su dali zvaničnici te kompanije TechCrunchu, Cameo će biti ubačen na mesto gde je sada Bitmoji u aplikaciji, a čim ovaj dodatak bude predstavljen u SAD.

Možete da birate telo na koje želite da stavite facu, a Snapchat će uz pomoć veštačke inteligencije manipulisati licem pokazujući različita osećanja i izraze. Ova mogućnost je primećena kod francuskih Snapchat korisnika koji su dobili test verziju tog alata. Poslednji dodatak je aplikacija Cameo, za čije postojanje je potvrdila i direktno kompanija.

“Cameos još nisu spremni da izađu na pozornicu, ali budite u toku sa globalnim predstavljanjem uskoro!”, iz Snapchat-a su javili zapadnim IT medijima. Na primeru videa koje su delili korisnici na Twitteru, jasno se vide velike potencijalne mogućnosti, pre svega zabavne, ovakvog servisa.

https://twitter.com/gregv_/status/1203268574195994624

Deepfake tehnologija će biti novitet za ovu aplikaciju, međutim sigurno će izdvojiti Snapchat od njegovih rivala poput Facebook-a, Instagram-a ali i TikTok-a. Tehnologija, koja se koristi kako bi se pravili lažni videi, našla se već pod kritikama šire javnosti, jer se vrlo verno koristi u manipulacijama video sadržajem i velike su potencijalne opasnosti u budućnosti u korišćenju ovakvih video u političke svrhe.

https://twitter.com/gartr268/status/1203080218912739330

Sa druge strane, Snapchat radi naporno kako bi privoleo mlađu publiku da ostane na platformi ali i privoleo novu koja je konstantno u potražnji za novim, sve kreativnijim načinima komunikacije.

Izvor: usatoday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,