BIZIT plus

Kancelarijski Deda Mrazovi: Par saveta za kreativn(ij)u štampu

Nova godina je iza ćoška, vreme je za praznično raspoloženje, poklone, čestitke i proslave. Iako toga niste ni svesni, moćni štampači koji se na poslu nalaze u susednoj kancelariji mogu biti način da obradujete kolege, ukrasite poslovni prostor i unesete malo prazničnog raspoloženja u svakodnevne poslove. Dobri kandidati su Konica Minolta bizhub C250i i OKI C844dn.

PCPress.rs Image

Iako smo o zanimljivim štampačima pisali mnogo puta, osim štampe, skeniranja i povremenih vratolomija, malo kome padne na pamet da u većoj meri iskoristi potencijal ovih zaista multifunkcionalnih mašina, koje su deo naše svakodnevnice. Dva modela koja plene svojim mogućnostima, a koje smo ovoga puta hteli da uzmemo kao pravi primer su nedavno predstavljeni Konica Minolta bizhub C250i i OKI C844dn. Ovi kolor A3 štampači namenjeni su visokom nivou štampe i različitim okruženjima, pa su baš zato pravi primer nekog od modela koji verovatno imate u svojoj ili susednoj kancelariji.

Dok bizhub C250i predstavlja evoluciju modernog multifunkcionalnog uređaja namenjenog pre svega velikim poslovnim okruženjima, dotle OKI C844dn svoju klijentelu traži među kreativnim dušama, jer svojom fleksibilnošću i svestranošću može da odgovori na najrazličitije zahteve.

Kada ste poslednji put napisali čestitku?

Čestitke mogu biti polazna tačka i nešto što bi svaki vaš kolega morao da dobije za Novu godinu od vas. Ne mislimo na elektronske i poruke koje će vam slati bake i tetke iz inostranstva, posle kojih imate ozbiljan transfer blama, već na prave, staromodne čestitke koje vam je nekada davno donosio poštar koji dan po Novoj godini. Prave čestitke znače i da se neko oko toga potrudio više od klika na Forward via taster na telefonu, a budite sigurni da će im se svi primaoci itekako obradovati.

PCPress.rs Image

Sa mogućnostima koje nudi bizhub C250i možete dizajnirati sami svoju čestitku i odštampati je na ovom uređaju baš onako kako to izgleda na vašem ekranu. Ostavićemo izbor kreativnih alata vama, a vi samo gotov dizajn pošaljite do lokalnog bizhub uređaja i naglasite kako hoćete da vaša čestitka bude presavijena, kako biste maksimalno olakšali posao. Takođe možete i da odštampate specijalno dizajnirane koverte kojima ćete dodatno oplemeniti vaše Novogodišnje čestitke. I tu možete biti kreativni, pa napravite plave koverte (slične sudskim pozivima), smislite razne natpise poput „Nije od tetke iz Nemačke“ ili „Lomljivo“, a možete i staviti razne slike slatkih mačića za kolegu koji ne voli životinje… Jedino ograničenje je vaša kreativnost, a bizhub C250i će odraditi ostalo.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Oplemenite svakodnevnicu prazničnom atmosferom

Kada završite čestitke i vratite se svakodnevnim poslovima, ne zaboravite da unesete malo duha u svoje promotivne akcije pre i posle novogodišnjih praznika. Ako spremate nove kataloge potrudite se da budu šareniji nego inače, i spremite ih direktno iz kancelarije. Naravno, ne zaboravite ni vaše poslovne partnere. Bilo da im se pohvalite svojim ili zajedničkim poslovnim uspesima, jedna brošura koja će sadržati željene momente može biti personalizovani mali znak pažnje kojim ćete se zahvaliti za uspešno dosadašnje poslovanje.

Najbolja stvar u celoj ovoj priči je što vam za realizaciju ovakvih ideja nije potrebna nijedna od štamparija koje su sa novogodišnjim aktivnostima prebukirane još od početka oktobra, već štampač poput pomenutog Konica Minolta bizhub C250i modela.

Možda i pre nego što počnete sa novogodišnjom kreativom, osmislite nekoliko banera kojima ćete oplemeniti svoje okruženje i podići praznični duh u kancelariji. Pored prazničnih motiva, ukrasni baneri mogu i da komuniciraju motivacione ili poslovne poruke, interna takmičenja, nagradne igre ili nešto sasvim peto. Opet, ukoliko vaše kancelarije često posećuju klijenti, zbog čega ne odštampati banere sa novogodišnjim akcijama, popustima i pogodnostima koje nudite. Pored pomenutog bizhub C250i, banere je moguće odštampati i na OKI C844dn modelu, koji u svom rukavu ima još nekoliko kečeva.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Ukrasite sve što vam padne na pamet

Zbog LED tehnologije štampe, visokog nivoa detalja i kvalitetne reprodukcije boja OKI C884dn može štampati i na samolepljivim medijima koju mogu ukrasiti različite elemente vašeg okruženja i reklamnog materijala. Zbog čega bi vam vizit karte izgledale dosadno? Napravite i odštampajte sami specijalnu limitiranu ediciju novogodišnjih vizit karti i pustite svakog od kolega da bude kreativan, a onda iznenadite svoje poslovne partnere i izmamite im osmeh na lice i pre nego što krene priča o poslu. Personalizujte poklone koje ćete slati za novu godinu, bilo da se radi o aplikacijama na predmetima ili štampi na kutijama, budite drugačiji, uradite to sami i obradujte nekoga – u pravom prazničnom duhu.

Možda se neće svako obradovati ako mu oblepite okvir monitora slikama najmanje omiljenog glumca, ali tu su zajednički frižider, kućišta desktop i laptop računara, paneli, vrata kancelarije… Možete osmisliti niz papirnih obaveštenja sa prazničnim motivima koja se kače na kvaku vrata. Da li će na sebi imati poruke „Deda Mraz je zauzet, dođite sutra“, „Pakujemo poklone“ ili nešto karakteristično za vašu organizaciju – to ostavljamo vama. Neka ovo bude doba godine kada ćete biti kreativni i tu kreativnost podeliti sa svojom okolinom. Zahvaljujući svestranosti multifunkcijskih uređaja čiji samo deo mogućnosti koristimo, evo pravog trenutka da počnemo da trošimo i neki drugi toner osim crnog.

Zašto baš Konica Minolta bizhub C250i?

PCPress.rs Image

Pored idealnog saputnika za realizaciju kreativnih prazničnih ideja bizhub C250i je nova generacija MF uređaja koji obiluje unapređenjima na svakom koraku. Sa velikim 10,1‑inčnim ekranom osetljivim na dodir dobijate potpuno novu dimenziju kontrole, a osvežena verzija softvera samo poboljšava sveukupni utisak u radu i navigaciji. Jedna od novina je opciona integracija BitDefender antivirusnog softvera koji obavlja proveru svih dokumenata koji se prenose na bizhub C250i, čime se bezbednost podiže na znatno viši nivo. Tu je i integracija sa cloud servisima, zarad dodatne fleksibilnosti, a i osetno brži rad moćnijim hardverom kojim je opremljena ova kancelarijska mašina.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Sveukupan rad bizhub C250i se može okarakterisati kao: brži, efikasniji i tiši. Automatizacija je na najvišem nivou, pa će bizhub C250i sam brinuti o većini svojih parametara rada i automatski obaveštavati administratora kada je to neophodno. Sve u svemu, prava, moćna kancelarijska mašina digitalne ere.

Po čemu se OKI C844dn razlikuje od konkurencije?

Ovaj maleni A3 štampač svojim skromnim dimenzijama ne otkriva ni deseti deo mogućnosti koje krije u sebi. Nezaobilazni su visok nivo kvaliteta štampe i brzine, začinjen OKI LED tehnologijom štampe koja omogućava i da papir kroz C844dn prolazi ravno, što fleksibilnost korišćenog papira različite debljine podiže na potpuno novi nivo. Pomenuli smo i baner štampu, koja je moguća na papirima dužine do 1,3 m, što je zaista impresivno za zvanično najmanji A3 štampač na svetu.

PCPress.rs Image

Zbog specifične tehnologije štampe i korišćenja različitih vrsta papira moguće je štampati vizit‑karte, banere, jelovnike, vodootporne narukvice, oznake za cveće u saksijama, samolepljive aplikacije i mnogo toga drugog. Moćni OKI Template Manager softver koji dolazi u paketu sa ovim štampačem biće savršen alat za dizajn i izradu gore pomenutih elemenata. Tu su predefinisani šabloni koji kroz jednostavan interfejs omogućavaju prosečnim korisnicima da naprave nadprosečne rezultate. Sve u svemu – idealno rešenje za malu, kancelarijsku kreativnu radionicu.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: Original Grupa

Autor: Marko Nešović

Facebook komentari: