BIZIT plus

Nova Chrome nadogradnja pokazuje vam sajtove koji usporavaju vaš računar

Nova dodatna opcija u desktop Chrome browseru omogućava vam da vidite upotrebu memorije za svaki tab, što vam može pomoći da pratite koji sajtovi usporavaju vaš laptop.

PCPress.rs Image

Vidite koji sajtovi opterećuju vaš browser

Nakon uvodjenja Google Chrome-ovog Memory Saver moda ranije ove godine, Google je sada implementirao funkciju koja prikazuje upotrebu memorije na pojedinačnim tabovima kada pređete mišem preko njih u svom browseru. Ova opcija je sada dostupna na većini desktop platformi, uključujući ChromeOS, Windows i Mac, sve dok koristite Google Chrome verziju 119 ili noviju.

Osim prikaza domena i imena stranice, Chrome tabovi uključuju mini izveštaj koji prikazuje upotrebu RAM memorije za svaku stranicu. Izveštaj obuhvata informacije o potrošnji memorije uzrokovanoj sadržajem koji se prikazuje na tabu, kao i bilo koje pozadinske procese koji troše memoriju. Ako je tab neaktivan tokom određenog vremenskog perioda, Chrome će takođe prikazati da li je Memory Saver funkcija pauzirala tab radi štednje memorije.

Pratnja upotrebe memorije obećava da će biti veoma korisna korisnicima koji žele da vide koji tabovi i procesi potencijalno usporavaju njihov sistem. Takođe pruža lakši način za pronalaženje statistika o upotrebi tabova, jer više nije potrebno navigirati preko menija sa tri tačke.

Pročitajte i:  Zaštita pregledanja u Chrome browseru je značajno pojačana 

Chrome-ovi Memory i Energy Saver modovi

Kao što je pomenuto, ova najnovija nadogradnja je proširenje Chrome-ovih Memory i Energy Saver modova koji su predstavljeni na desktop platformama ove godine.

Memory Saver mod funkcioniše tako što štedi memoriju tabova koji su neaktivni tokom određenih vremenskih perioda, omogućavajući drugim tabovima na vašem desktopu da efikasnije rade. Svi neaktivni tabovi će i dalje biti vidljivi i ponovo će se učitati kada im se vratite.

Energy Saver mod, s druge strane, štedi bateriju vašeg računara ograničavanjem vizuelnih i pozadinskih aktivnosti, uključujući animacije, i smanjujući brzinu video prikaza. Kada je ovaj mod omogućen, vizuelna izvedba će izgledati malo smanjeno, a možete postaviti da se Energy Saver mod uključi kada baterija dostigne 20%, i kada je računar odvojen od napajanja. Oba moda su podrazumevano omogućena i mogu se podešavati u bočnom meniju Chrome podešavanja.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,