Nova Chrome opcija za duže trajanje baterije

Chrome radi na novoj funkciji koja bi trebalo da produži trajanje baterije. U pitanju je ‘Quick Intensive Throttling‘, koja skraćuje vreme za koje CPU provodi u obradi podataka.

PCPress.rs Image

Sigurno je da svi žele da im baterije na uređajima traju što duže, a Google aktivno radi na tome. S verzijom Chrome 87 je stigla funkcija po imenu ‘Intensive Wake Up Throttling‘ koja sprečava JavaScript da neki skriveni tab aktivira više nego jednom u minuti, a nakon što se na njega nije kliknulo duže od pet minuta. Nakon toga je utvrđeno da baterije na uređajima preko kojih se otvara Chrome u proseku traju 1,25 sati duže, što uopšte nije zanemarljivo.

Sada je došao red i na ‘Quick Intensive Timer Throttling’ koji takođe utiče na to šta se dešava s tabovima i web stranicama koji su sakriveni, ali i dalje aktivni. To znači da se ove stranice ne pokreću bez potrebe, što utiče na CPU aktivnosti, samim tim i na trajanje baterije.

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

PCPress.rs Image

Funkcija se već testira, a oni koji bi da je isprobaju mogu da preuzmu najnovije verzije Chrome Canary ili Chrome Dev, otvore ih i u adress bar kopiraju chrome://flags/#quick-intensive-throttling-after-loading. Potom je dovoljno da se u podešavanjima aktivira ‘Quick intensive throttling after loading’ i restartuje pregledač. Baterija bi odmah trebalo da se preporodi.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,