Nova generacija AirPods slušalica možda će biti povezana sa Siri asistentom

Beta verzija iOS-a 12.2 dolazi sa opcijom koja ukazuje da će Apple-ove AirPods slušalice biti mnogo više integrisane sa operativnim sistemom nego što je to do sada bio slučaj. Na Internetu se pojavio ekran koji pokazuje opciju za podešavanje ovih bežičnih slušalica da se preko njih mogu zadavati glasovne komande Siri asistentu.

PCPress.rs Image

S obzirom da trenutna verzija AirPods-a ne podržava tu funkcionalnost, ovo je indikacija da Apple radi na novoj verziji slušalica koje će biti sposobne za takve akcije. Setap ekran daje mogućnost konfigurisanja slušalica tako da odgovaraju na vaše glasovne komande. Prema portalu „9to5Mac“, korisnici će biti u mogućnosti da pozovu asistenta uobičajenom komandom „Hey Siri“, čak i ako se telefon nalazi u džepu ili u tašni, kao i bez potrebe da se „tapka“ po slušalicama (što je trenutni način njihove kontrole).

Za sada iz Apple-a nema zvaničnih potvrda o novoj verziji AirPods slušalica. Ipak, Ming-Či Kuo, Apple analitičar je prošle godine tvrdio da će AirPods 2 slušalice imati mogućnost bežičnog punjenja, a izveštaj koji je nedavno objavio DigiTimes pominje da će nova verzija slušalica imati funkciju monitoringa zdravlja, kao i da će biti predstavljena na tržištu u prvoj polovini ove godine.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,