Huawei planira da postane najveći proizvođač telefona na svetu

Prošle godine Huawei je prestigao Apple i zauzeo drugo mesto po broju prodatih telefona globalno, tako da je za sada ispred njega jedino Samsung. Međutim, ovaj kineski proizvođač ne želi da se zadovolji tom pozicijom, već najavljuje da do kraja ove godine, ili najkasnije tokom 2020. godine postane broj 1.

PCPress.rs Image

Reuters je objavio da je tokom prošle godine Huawei povećao prihode za 50%, zahvaljujući širokoj lepezi proizvoda namenjenih krajnjim korisnicima, ali i telekomunikacionim operaterima. Čak i sa problemima koje imaju (zabranu prodaje na američkom tržištu i sve zategnutijim odnosima sa Kanadom), ostala tržišta oberučki prihvataju njihove proizvode. To se posebno odnosi na flagship modele telefona, koji su tokom prošle i početkom ove godine pokazali da, ne samo da su rame uz rame sa najvećim konkurentima, već i da su ih u mnogim segmentima prestigli.

Kompanija je ove nedelje dala uvid u svoje planove za 5G tehnologiju, koji uključuju nove modeme i čipset. Taj novi čipset možda ćemo imati ubrzo prilike da testiramo, pošto postoje indicije da će on biti implementiran u sklopivom telefonu za koji se očekuje da će biti predstavljen u februaru, na Mobile World Congress-u.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Huawei definitivno ide u pravom smeru. Kompanija je u velikom naletu i sve ukazuje na to da će se njihova očekivanja vrlo brzo ostvariti.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,