Nova generacija SD Express kartica biće spremna za 8K video

SD Association je objavila 8.0 specifikaciju za SD Express format, koja obećava brzine transfera podataka do 3.940 MB/s. To je četiri puta brže od originalne specifikacije i predstavljaće značajan upgrade za SSD-ove. Novi standard i dalje upotrebljava NVMe Express protokol, ali iskorišćava prednost dvostruke PCIe 4.0 konekcije kako bi obezbedio veći protok.

PCPress.rs Image

Drastično ubrzanje i uvećavanje kapaciteta

Ovo ubrzanja otvoriće vrata za primenu u mnogim novim kategorijama. Najočiglednija primena je u profesionalnoj fotografiji veoma visoke rezolucije. Takođe, ova brzina protoka obezbediće snimanje većeg broja RAW fotografija u burst modu. Međutim, SD Association najveća očekivanja ima na polju 8K i VR videa, kao i kod aplikacija koje će raditi na mobilnim uređajima. Na njima će biti obezbeđene storidž performanse koje se normalno očekuju kod najbržih laptopa.

Novi SD Express će podržavati kapacitete do SDUC, što znači da će teoretski biti dostupne i kartice sa kapacitetom od 128 TB. Naravno, dok takve memorijske kartice postanu dostupne proći će još dosta vremena. Ovo što imamo danas su samo osnovne specifikacije, i proizvođači tek treba da rade na razvoju proizvoda u skladu sa njima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,