ERP 2024

Nova muzika: Prva AI pop zvezda snima album

Warner Music je napravio istorijski korak kada je potpisao ugovor s Noonoouriprvom AI muzičkom zvezdom i Instagram influenserkom.

PCPress.rs Image

Noonoouri se dakle razlikuje od svih drugih pop zvezda, budući da postoji samo u digitalnom svetu. Devetnaestogodišnju pevačicu s interneta ne pogađaju obične ljudske muke, pa ne mora da spava, nije umorna i ne pati od starenja. Metaverzum avatarka se na muzičkoj sceni pojavila 1. septembra s pesmom „Dominoes”, a na platformi YouTube već ima više od 62 hiljade pregleda.

Nova AI muzičarka ima prepoznatljiv glas (baziran je na glasu stvarne pevačice, ali je kasnije njim manipulisano), pa zvuči skoro realno. Valjda je zato na Instagram-u prati preko 403 hiljade ljudi. Karijeru je započela kao modna influenserka, a sarađivala je s brendovima kao što su Marc Jacobs, Dior i Versace.

Pojavila se još 2017.godine, a šest godina kasnije je vreme i za muzičku karijeru. „Kaže“ da muzika igra veliku ulogu u njenom životu od samog početka, pa zvuči kao mnogi obični, ljudski influenseri koji žude za slavom.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,