BIZIT plus

Microsoft AI alat za dizajn dostupan u Edge-u

Microsoft Designer, besplatni alat za dizajn koji pokreće AI, sada je široko dostupan korisnicima Edge-a u SAD. To znači da možete pristupiti Designer-u sa Edge-ove bočne trake, što vam omogućava da generišete dizajn bez otvaranja posebne kartice ili programa.

PCPress.rs Image

Nakon što je prošle godine lansirao Designer, Microsoft je u aprilu najavio da će ugraditi alat u Edge. Integracija vam omogućava da kreirate brojne dizajne, kao što su postovi na društvenim mrežama, flajeri, čestitke, pozivnice i još mnogo toga – sve sa Edge bočne trake.

Jednom kada unesete upit, AI dizajnera će izvući mrežu predloženih dizajna, zajedno sa tekstom i fotografijom. Takođe možete podesiti bilo koji od ovih dizajna po svom ukusu, bilo da želite da zamenite fotografiju, dodate ilustraciju ili promenite font. Generator teksta u sliku ovog alata koji pokreće DALL-E takođe vam omogućava da kreirate slike koje možete da dodate svom dizajnu.

Iako su sve ove funkcije već dostupne u okviru Microsoft-ove samostalne aplikacije Designer na vebu, postoji prednost da svi ovi alati budu u paketu u Edge-u. Integracija bi trebalo da olakša donošenje dizajna na e-poštu, Facebook ili Instagram bez potrebe da prelistavate gomilu prozora. Takođe bi mogao da mu pomogne da se takmiči sa drugim besplatnim alatima za dizajn, kao što je Canva, koji su već počeli da dodaju funkcije koje pokreće veštačka inteligencija.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Microsoft Designer je još uvek u pregledu i nije jasno kada kompanija planira da ga u potpunosti objavi. Možete da pristupite alatu tako što ćete ažurirati Edge, a zatim izabrati ikonu „plus“ u koloni na krajnjoj desnoj strani ekrana. Odavde uključite „Dizajner (Pregled)“ da bi se pojavio na vašoj bočnoj traci.

Osim integracije Designer-a u Edge, Microsoft je takođe izbacio nekoliko ažuriranja za Bing Chat u pretraživaču. Sada možete da tražite od chatbot-a da izvrši više radnji, kao što je organizovanje kartica u vezi sa određenom temom ili dobijanje lozinke iz drugog pregledača.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: