TrendMicro

Nova WhatsApp biznis aplikacija

WhatsApp gradi potpuno novu uslugu koja će se potpuno odvojiti od regularne verzije aplikacije. Trenutno se radi na drastično različitoj verziji WhatsApp-a koja je posebno razvijena za preduzeća, a nekoliko njegovih ključnih karakteristika je dospelo u javnost. Jedna od najinteresantnijih i najkorisnijih karakteristika se odnosi na fiksnu kompatibilnost.

PCPress.rs Image

Korisnici mogu da povežu fiksni broj svoje kompanije sa svojom WhatsApp Business aplikacijom, što će ih spasiti od deljenja svog ličnog broja potpunim strancima. Poruke i pozivi kupaca će stići do fiksnog broja, ali korisnici biznis naloga će moći da pristupe njima na svom mobilnom telefonu. To bi trebalo da olakša odvajanje svog ličnog i profesionalnog života, što će pomoći organizaciji i sačuvati od previše stresa. Vlasnici malih preduzeća koji preuzmu aplikaciju moći će da koriste WhatsApp Business i redovnu verziju WhatsApp-a kao dve potpuno odvojene aplikacije na istom mobilnom telefonu.

Kako bi podvukli da su WhatsApp i WhatsApp Business odvojeni, poslovna verzija aplikacije ima malo drugačiji logo. Ima isti opšti dizajn kao što je logo WhatsApp, ali Business ikonicu karakteriše B, a ne ikonica telefona.

Pročitajte i:  Komentar: Poreski podsticaji u IT sektoru

PCPress.rs Image

WhatsApp Business je prilično sličan normalnom WhatsApp-u, ali ima dva dodatna odeljka u meniju podešavanja: Statistika i Business podešavanja. Odeljak Statistika trenutno prikazuje ukupne poslate, isporučene, pročitane i primljene poruke, ali verovatno će se u budućnosti razviti više analitičkih alata. Poslovna podešavanja, u međuvremenu, omogućavaju korisnicima da prilagođavaju svoj profil i postavljaju automatske odgovore za korisnike koji pokušavaju da stupe u kontakt tokom radnog vremena. WhatsApp Business je dizajniran da olakša kompanijama i redovnim korisnicima da komuniciraju na platformi.

Trenutno je dostupna samo za beta (rane) testere, ali kada bude spremna, ljudi će moći da unose naloge na WhatsApp, pa čak i da dobijaju ažuriranja od kompanija, kao što su potvrda isporuke i vreme letenja.

Izvor: Independent

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,