BIZIT plus

Nove karakteristike VIVE Focus 3 VR slušalica

HTC je nadogradio svoje skupocene Vive Focus 3 wireless slušalice, velikim delom namenjene biznis korisnicima. Najprimamljivije karakteristike jesu povećana površina za igru i WiFi 6E.

PCPress.rs Image

Šta čini novo izdanje?

Nove karakteristike namenjene su korisnicima koji koriste aplikacije bazirane na lokaciji. Osim toga, VIVE u saopštenju izdvaja izvanredne vizuale i “inside-out” praćenje višeg nivoa, izražavajući veliko uzbuđenje zbog svih pomenutih karakteristika integrisanih u jednom proizvodu.

Glavna prednost nove verzije slušalica jeste WiFi 6E. Frekvencijski spektar od 6 GHz donosi različite prednosti. Pored velikog opsega propusnosti (što je savršeno za VR striming), korišćenje novog frekventnog opsega minimizira uobičajene WiFi interferencije.

Shen Ye, HTC-ov direktor za hardverske proizvode, napisao je na tviteru da promene u hardveru postojećih slušalica nema, jer je HTC od početka planirao 6G pa je, u skladu sa tim, izgradio prilagodljiv hardver. Ye tvituje da uređaj ima ekstremno nisku latenciju i veliki propusni opseg. Pored ovoga, spektar od 6GHz je 1.2 GHz širok, što omogućuje duplo više kanala.

Što se tiče karakteristika namenjenih biznis korisnicima, Vive je uveo Location Based Entertainment (LBE) režim. Ova karakteristika podrazumeva povećanu površinu za igru, koja čini 33m x 33m (1,089 kvadratnih metara). Na ovoj površini moguće je kreirati granice u određenom obliku (poligon ili L- oblik). Jedna od najkorisnijih karakteristika jeste i “Map Sharing”, koja omogućuje svim VR učesnicima da se ko-lociraju a implementiran je i Visual Odometery (VO) režim, koji omogućuje izbegavanje uobičajenog 5-minutnog podešavanja okruženja. Detalaljan pregled slušalica dostupan je na VIVE-ovom Blog-u. Slušalice će biti dostupne kada prođu proces sertifikacije.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Izvor: Engadget, VIVE Blog

 

 

 

Facebook komentari: