Novi alat u iOS 17.4 pokazuje da li je baterija vašeg iPhone 15 normalna

Apple je ponovo testirao modele iPhone 15 i tvrdi da baterije mogu zadržati kapacitet od 80% tokom 1.000 punih ciklusa punjenja.

PCPress.rs Image

Nova ažurirana softverska nadogradnja je trenutno u beta verziji

Sa iOS-om 17.4, Apple je upravo olakšao praćenje trajanja baterije i opšteg zdravlja vašeg iPhone-a 15. Nova ažurirana softverska nadogradnja, koja je trenutno u beta verziji, menja Battery sub-menu u aplikaciji Settings kako bi bilo lakše videti i razumeti ukupno zdravlje baterije. Ranije, na svim modelima iPhone 15, postojao je deo nazvan Battery Health & Charging koji je otvarao ekran prikazujući kapacitet vaše baterije kao procenat. (Preko 80% se smatra dobrom vrednošću.) Sada, novi meni nazvan Battery Health pokazuje da li je vaša baterija normalna ili ne. Ako dodirnete Battery Health, podmeni će se otvoriti kako bi prikazao broj punjenja baterije vašeg iPhone-a, datum proizvodnje i datum prvog korišćenja.

Govoreći o broju ciklusa, Apple je rekao da je ponovo testirao sve modele iPhone 15 i da bi njihove baterije trebalo da zadrže kapacitet od 80% ili više nakon 1.000 ciklusa punjenja i pražnjenja. Apple procenjuje da stariji modeli iPhone-a još uvek imaju zadržan kapacitet baterije od 80% nakon 500 ciklusa.

Pročitajte i:  iPhone: Kad AI snima razgovore

Očigledno je da se hardver i baterije preko serije iPhone 15 nisu promenili, samo Apple-ova procena koliko je potrebno kompletiranih ciklusa pre nego što kapacitet punjenja baterije padne na 80%.

U CNET-ovim testovima baterije za iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro i 15 Pro Max, sva četiri telefona su bila među najboljima u pogledu trajanja baterije koje možete trenutno kupiti

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,