BIZIT plus

Novi Apple Mac Pro stiže u decembru

Nakon predstavljanja Mac Pro računara u junu ove godine, Apple je najavio da će on biti dostupan tokom jeseni. Sada je objavio još približniji datum – decembar 2019. godine. Ako krenemo da analiziramo ove dve izjave možemo još malo da suzimo datum na period pre 21. decembra (kada počinje zima). Ovo je očekivano, jer su Mac Pro računare već počeli da dobijaju influenseri®, što znači da je u finalnom stadijumu pripreme za prodaju.

PCPress.rs Image

Ako već ne želi da objavi tačan datum lansiranja ovog proizvoda, Apple se potrudio da predstavi bar neke performanse novog računara. Objavljeno je da će biti u stanju da hendluje šest simultanih 8K stream-ova, što je duplo više od ranijih tvrdnji iz juna (tri 8K stream-a). S obzirom da, koliko znamo, nije bilo nekih značajnijih hardverskih izmena od juna, ovo poboljšanje u performansama odnosi se na bolju optimizaciju koju je obavio Final Cut Pro development tim. Naravno, ostaje da se ta tvrdnja proveri u praksi kada ovaj računar bude dostupan u prodaji.

Pročitajte i:  Apple čipovi imaju hardverski propust mogućeg curenja podataka

Ukoliko ste ipak više fan prenosnih računara, Apple je danas objavio da će njihov novi high-end MacBook Pro od 16 inča zameniti stariji, 15-inčni model i da je već sada dostupan za rezervacije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: