BIZIT plus

Google Maps će izgovarati imena mesta i lokacija na lokalnim jezicima

Aplikacije za navigaciju su od velike pomoći kada se nađete na nepoznatim lokacijama i u stranim državama. Međutim, problem može da nastane kada poželite da pitate nekog gde se nalazi određeni objekat, kako biste omogućili aplikaciji da vas dovede do njega. Google je rešio da vam pomogne u tom slučaju.

PCPress.rs Image

Uskoro će biti dostupan update za Google Maps na Android i iOS uređajima koji će biti u stanju da izgovara imena na lokalnim jezicima. A ako je potrebno nešto više od običnog prevoda, biće dostupan i direktan link do Google Translate-a, pod uslovom da je on instaliran na uređaju. Ovaj update bi trebao da bude spreman do kraja novembra i u početku neće biti dostupan na svim jezicima. U prvom naletu biće pokriveno 50 najpopularnijih jezika, a ostali će biti dodavani kasnije.

Izgleda da je Google rešio da se ozbiljno pozabavi unapređenjem Google Maps-a, jer je nedavno objavljeno i da će u njemu biti inkorporirane neke od Waze funkcija (aplikacije za navigaciju koja je takođe u Google-ovom vlasništvu).

Pročitajte i:  Google Podcasts uskoro prestaje sa radom, korisnici pozvani da pređu na YouTube Music

Izvor: Engadget

Facebook komentari: