Novi Background Removal alat u Microsoft Paint-u je prilično iznenađujući razvoj

Microsoft Paint – iako nije prva opcija mnogih dizajnera, jednostavni alat za digitalno crtanje ima posebno mesto u srcima mnogih korisnika.

PCPress.rs Image

Da li je Paint novi Photoshop?

Uključen u svaku verziju Windows operativnog sistema od 1985. godine, Paint je, može se reći, ikona – iako su njegove osnovne mogućnosti donekle učinile da bude predmet šale. Ali to bi moglo da se promeni. Microsoft je najavio da će Paint aplikacija dobiti novi alat za uklanjanje pozadine, sposoban da ukloni pozadinu sa bilo koje slike jednim klikom, ostavljajući glatku izolaciju subjekta. I iako to nije nivo alata poput Photoshop-ovog Generative Fill, svakako je impresivna funkcija za Paint i sugeriše da bi ovaj alat mogao da se takmiči sa user friendly alatima poput Canve i Adobe Express.

Početno dostupna članovima Windows Insiders, Microsoftove zajednice za beta testiranje, ažuriranje za Paint aplikaciju može detektovati subjekat sa celog platna ili sa odabranim delom koristeći alat za selekciju.

“Da biste počeli, nalepite ili uvezite sadržaj na platno i kliknite na novo dugme za uklanjanje pozadine na alatnoj traci kako biste uklonili pozadinu sa celog vašeg slike”, objašnjava Windows Insider blog. “Takođe možete koristiti selekciju pravougaonika da odredite područje sa kojeg želite ukloniti pozadinu.”

Sigurno je da je uklanjanje pozadine suštinski verzija alata koji je stigao na iOS prošle godine, i sa obzirom na to koliko neverovatnih AI-powered funkcija dolazi u alatima poput Photoshop-a čini se da nije vredno pomena. Ali ovde se radi o Paint-u – alatu koji, osim genijalnog “Jim’ll Paint It”, ne koristi mnogo umetnika za stvaranje svojih remek-dela. Ali u svetu gde besplatni i jednostavni alati poput Canva i Adobe Express postaju sve popularniji, možda nije iznenađujuće što Microsoft vidi obnovljeni potencijal za svoju besplatnu aplikaciju za crtanje – svakako će biti zanimljivo videti da li će se pojaviti napredniji alati u bliskoj budućnosti.

Izvor: Creativebloq

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,