BIZIT plus

Novi CEO Virgin Galactic-a, bivši direktor Disney-ja

Virgin Galactic je dobio novog CEO-a, Michal-a Colglazier-a, bivšeg direktora u kompaniji Disney. On ima više od tri decenije iskustva u Disney-u, a njegova poslednja pozicija u toj kompaniji bila je Predsednik i direktor Disney Parks International, gde je bio odgovoran za poslovanje, strategiju i razvoj Disney parkova širom sveta.

PCPress.rs Image

Kompanija Virign Galactic je objavila da je na mestu CEO-a želela čoveka koji će sub-orbitalne letove predstaviti kao veoma skupe zabavne aktivnosti. Colglazier na mestu generalnog direktora menja Geogre-a Whitesides-a, koji preuzima novu funkciju – Chief Space Officer. Whitesides takođe izlazi iz borda direktora, ali će i dalje biti odgovoran za razvoj budućih poslovnih aktivnosti kompanije, uključujući hipersonična i orbitalna svemirska putovanja.

Prijave uplatom depozita od 1.000 dolara

Inače, Virgin Galactic je još 2013. godine počeo da prodaje karte za suborbitalne letove, ali je to zaustavljeno nakon pada SpaceShipTwo letelice godinu dana nakon toga. Ponovna prodaja karata počela je kasnije, ali je opet prekinuta nakon što je novi SpaceShipTwo uspeo da uđe u orbitu tokom probnog leta 2018. godine. Sada se kompanija priprema da treći put počne sa prodajom karata, ali na malo drugačiji način. Kroz novi „One Small Step“ program omogućava zainteresovanima da se registruju online i da se prijave uplatom depozita od 1.000 dolara. Ako prođu „kvalifikacioni proces“, koji se verovatno odnosi na težinu bankovnog računa, korisnici će biti stavljeni u red za kupovinu karata, čim one ponovo budu ponuđene na prodaju.

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

Izvor: Engadget

Facebook komentari: