Novi frustrirajući Windows 10 bug 

Windows 10 korisnici upozoreni na novu grešku, koja briše sačuvane lozinke korišćene u Google Chrome-u i Microsoft Edge-u.

PCPress.rs Image

Microsoft trenutno radi na popravci

Od svih dosadnih stvari koje softverska greška može da učini, brisanje svih lozinki koje ste sačuvali na kompjuteru – a koje ste odavno zaboravili – mora biti jedna od najgorih. Nažalost, upravo se to dogodilo mnogim korisnicima Windows 10 sistema. Korisnike operativnog sistema Windows 10 prvi put je pogodio ovaj bug početkom godine, a uticao je i na browser Microsoft Edge, kao i na aplikacije poput OneDrive. Microsoft je prošlog meseca prepoznao problem zbog kojeg aplikacije na Windows 10 kompjuterima zaboravljaju korisničke akreditive koji su sačuvani na hard disku. Kada se pojavi problem, korisnici su prisiljeni da unose korisnička imena i lozinke kao da se prvi put prijavljuju na nalog.

U najboljem slučaju ovo je neprijatnost – a u najgorem slučaju, ako ste zaboravili svoje akreditive, moraćete da gubite vreme na resetovanje lozinki i slično da biste se vratili na nalog koji je obično podrazumevano prijavljen. Izveštaji o ovoj iritantnoj Windows 10 grešci sežu sve do aprila.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

Deo razloga zbog kojeg je Microsoftu trebalo toliko vremena da se povuče po tom pitanju je taj što se čini da to utiče na različite aplikacije za različite korisnike. Posle nekoliko meseci tokom kojih su korisnici prijavljivali ovaj bug, problem sa sistemom Windows 10 konačno se popravlja u predstojećem kumulativnom ažuriranju. To su dobre vesti. Loša vest je što se očekuje da će ovaj popravak biti u zakrpi koja se lansira u februaru ili martu sledeće godine.

Korisnici operativnog sistema Windows 10 prijavili su da je ova greška uticala na širok spektar aplikacija – osim Chrome-a, Edge-a i OneDrive-a, greška navodno utiče i na programe kao što su Outlook i Adobe CC. Greška se takođe javlja kada pogođeni korisnici operativnog sistema Windows 10 pokušaju da se prijave na Google ili Microsoft nalog na mreži. Microsoft je rekao da je problem pogodio samo mali broj korisnika operativnog sistema Windows 10, a ispravak su testirali u programu Windows 10 Insider.

Pročitajte i:  Vaš Android telefon ima smeće u web browseru koje možete brzo ukloniti

Izvor: Express

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,