BIZIT plus

Novi Game Boy i baka koja je volela video igre

Nintendo je već poznat po odličnom korisničkom servisu, ali usluge s vremena na vreme prevaziđu uobičajene granice kako bi korisnici bili apsolutno zadovoljni. Poslednji slučaj je u vezi sa devedesetpetogodišnjom korisnicom iz Japana, koja je umesto starog dobila potpuno novi Game Boy.

PCPress.rs Image

Originalni Game Boy i dalje na zalihama…negde

Kada zaposleni nisu uspeli da poprave stari uređaj jedne korisnice, poslali su joj potpuno novi Game Boy, što je, između ostalog, probudilo i radoznalost koja je u vezi sa zalihama starih uređaja koje kompanija čuva u svojim skladištima. Kompanija je reagovala nakon pisma koje je primila od Kuniko Tsusaka, ćerke starice koja voli da igra Tetris na originalnom Game Boy uređaju.

PCPress.rs Image

Stariji modeli u prodavnicama ne mogu da se nađu od 2003. godine, ali se čini da u skladištima kompanije još uvek ima zaliha koje bi uskoro mogle da postanu deo muzejskih postavki. Novi Nintendo 2DS XL ima bolji ekran, pa samim tim i bolju rezoluciju, te se mnogi pitaju zašto starija korisnica nije dobila unapređeni model, dok drugi pretpostavljaju da se radi o ljubavi prema starom uređaju i funkcionalnosti koja je već dobro poznata. Baka Tsusake je u novom uređaju uživala još četiri godine, sve dok nije preminula u 99. godini života.

Pročitajte i:  Naredna Switch konzola imaće displej dijagonale 8“

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari: