BIZIT plus

Novi HP Mini

HP Mini 2140 lifestyle  Razvijajući svoj nagrađivani portfolio Mini proizvoda, HP je predstavio novi HP Mini, posebno dizajniran za profesionalce koji su često u pokretu i koji zahtevaju dobre performanse u malom, prenosivom pakovanju. Oznaka novog modela je HP Mini 2140; smešten je u aluminijumsko kućište koje je zaslužno za elegantan izgled i lako nošenje i ima masu od 1,19 kg. Ekran je presvučen akrilim slojem otpornim na grebanje, dijagonala je 10,1 inč, za pozadinsko osvetljenje se koristi LED, a ekran može biti standardne 16:9 (1024×576) ili HD (1366×768) rezolucije. Kao i na prethodnim modelima, tastatura je gotovo standardne veličine (92%).
Novi HP mini je zasnovan na Intel-ovom procesoru Atom radnog takta 1,6 GHz i može se dobiti sa različitim varijantama hard diskova, uključujući i SSD. Diskovi su zaštićeni tehnologijom HP 3D DriveGuard sa digitalnim akcelerometrom koji prati sve tri ose i šalje signal računaru da isključi hard disk u slučaju iznenadnog pokreta ili udarca. Računar podržava niz bežičnih tehnologija poput integrisane Wi-Fi sertifikovane bežične mreže i opcione Bluetooth 2.0 veze koje omogućavaju da se na više načina pristupi Internetu, elektronskoj pošti, instant porukama ili blogu. Integrisana VGA Web kamera omogućava jednostavno pravljenje snimaka, održavanje Web konferencija ili video razgovora bez potrebe za nabavkom i nošenjem dodatnog hardvera.
HP Mini 2140 je pogodan i za učenje. Više bežičnih, multimedijalnih i bezbednosnih opcija olakšava studentima učenje gde god imaju bežičnu mrežu – u učionici, biblioteci ili kod kuće. HP Mini 2140 može da promeni način učenja i predstavlja praktičan odgovor na potrebe pristupa prenosivom računaru za svakog učenika i stalnu upotrebu tehnologije za podršku učenju.
HP Mini 2140 right Da bi se zadovoljile potrebe kako profesionalaca, tako i učenika, HP Mini 2140 je prošao kroz HP-ov proces temeljnog testiranja koji uključuje preko 95 hiljada sati intenzivnog testiranja i validacije proizvoda kako bi se obezbedilo da dizajn, materijali i komponente zadovolje najviše standarde.
HP uz ovaj računar nudi dva rešenja za baterije – akumulator sa tri ćelije omoguava manju masu i veću prenosivost, a varijanta sa šest ćelija donosi dužu autonomiju. Opciona dodatna oprema za novi Mini obuhvata USB docking station, prenosive zvučnike koji se napajaju preko USB-a i USB optički drajv koji čita i snima CD i DVD medije, a podržava i tehnologiju LightScribe. Laka i funkcionalna torba napravljena posebno za HP Mini ili futrola od neoprena, pružaju dodatnu zaštitu svim mobilnim profesionalcima.
Više informacija o ovom računaru možete naći na adresi http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/321957-321957-64295-3841267-306995-3872994.html, a na našem tržištu ga treba očekivati u martu 2009. godine.

Pročitajte i:  DIDS 2024 - Budućnost je… sada!

Izvor: McCann Erickson

Facebook komentari: