ePlaneta

Google ukida aplikaciju Street View

Putem Google Play prodavnice aplikcija je preuzeta više od milijardu puta.

PCPress.rs Image

Aplikacija neće biti dostupna za preuzimanje od sledeće nedelje

Prema izveštajima sajta, 9to5Google, Google gasi aplikaciju Street View a zatim podrška prestaje 21. marta 2023.godine. Portparolka Google-a, Madison Gouveia, rekla je da će Google povući Street View iz prodavnice aplikacija u narednim nedeljama.

Google je 2015. godine uveo Street View u sopstvenu play prodavnicu. Aplikacija je bila dostupna za Android i iOS korisnike. Street View je predstavljala jednostavan način za dobijanje prikaza od 360° u skoro svakoj ulici na planeti.

Aplikacija je omogućavala otpremanje sopstvenih sfernih fotografija sa telefona ili sa kamere.

Gašenje aplikacije će takođe značiti kraj za Photo Paths funkciju koja je predstavljena prošle godine. Photo Paths je funkcija koja je zamišljena kao način da se omogući skoro svakome ko ima pametni telefon da priloži jednostavne 2D fotografije ulica ili staza koje kompanija još uvek nije dokumentovala.

Prikaz ulice će i dalje biti ključna funkcija Google mapa. Zatim, i dalje će biti dostupno virtuelno istraživanje svih mesta koja je kompanija dokumentovala svojim kamerama. Takođe, možete da nastavite da dodajete foto-sfere u mape i da objavljujete video snimke od 360 stepeni koristeći Street View Studio. Međutim, prethodno poslate slike i dalje će biti vidljive u Google mapama.

Pročitajte i:  Funkcija „Uređivanje“ je uvedena za beta testere za Google poruke

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,