BIZIT plus

Novi iOS 17 ukida podršku za iPhone 8 i iPhone X

Neće svi uređaji biti kompatibilni sa predstojećim Apple-ovim operativnim sistemom.

PCPress.rs Image

Novi iOS stiže ove jeseni

Apple će ove jeseni objaviti najnovije operativne sisteme za svoje proizvode. Po običaju, kompanija će ostaviti po strani neke stare generacije svojih uređaja.

Ako ste korisnik iPhone-a 8, iPhone-a 8 Plus ili iPhone-a X, nećete moći da ga ažurirate na novi iOS 17. Zapravo, iPhone će morati da poseduje A12 Bionic ili noviji čip kako bi bila moguća instalacija novog OS. Ako imate iPhone XR, XS, XS ​​Max, iPhone SE (druge generacije) ili noviji, imaćete pristup funkcijama uključujući transkripte govorne pošte, režim prikaza u stanju pripravnosti i na kraju, bolje automatsko ispravljanje.

Apple dodaje prilagodljive ekrane za zaključavanje, aplikaciju Health, interaktivne vidžete i još mnogo toga na iPad. Nažalost, korisnici koji poseduju iPad pete generacije ili iPad Pro prve generacije od 12,9 inča neće moći da instaliraju iPadOS 17.

Podržani su sledeći tableti:

 1. iPad (6. generacija i noviji)
 2. iPad mini (5. generacije i novije)
 3. iPad Air (3. generacije i novije)
 4. iPad Pro od 12,9 inča (2. generacija i novije)
 5. iPad Pro 10,5-inča
 6. iPad Pro (prva generacija i novije) 11-inča
Pročitajte i:  Novi alat u iOS 17.4 pokazuje da li je baterija vašeg iPhone 15 normalna

Za korisnike Apple Watch-a, stižu dobre vesti. Apple nastavlja da podržava sve uređaje koje pokreće watchOS 9. Ako posedujete Apple Watch Series 4 ili noviji, moći ćete da koristite watchOS 10, koji je više fokusiran na vidžete. Stižu nadogradnje za aplikacije Cicling i Compass, zajedno sa nizom drugih ažuriranja.

Vidžeti takođe dolaze na Mac preko macOS Sonoma. Zajedno sa drugim funkcijama, operativni sistem desktop i laptop računara će imati novi režim igre koji daje prioritet performansama CPU-a i GPU-a kako bi pružio veće brzine kadrova za svaku igru.

Mac računari koji će podržavati novi macOS Sonoma:

 1. iMac (2019 i noviji)
 2. Mac Pro (2019 i noviji)
 3. iMac Pro (2017)
 4. Mac Studio (2022 i noviji
 5. MacBook Air (2018 i noviji)
 6. Mac mini (2018 i noviji)
 7. MacBook Pro (2018 i noviji)

Prošlogodišnje veliko ažuriranje, macOS Ventura, bilo je kompatibilno s iMac-om iz 2017. godine i novijim, Mac Pro-om iz 2019. godine i novijim, iMac Pro-om iz 2017. godine, Mac mini iz 2018. godine i novijim, MacBook Air-om iz 2018. godine i novijim, MacBook-om iz 2017. godine i novijim, MacBook Pro-om iz 2017. godine i novijim.

Pročitajte i:  Novi alat u iOS 17.4 pokazuje da li je baterija vašeg iPhone 15 normalna

Na kraju, ali ne i najmanje važno, tvOS 17 će konačno doneti FaceTime na Apple TV. Ostale nove funkcije uključuju način da pronađete izgubljeni daljinski upravljač uz pomoć vašeg iPhone-a. Operativni sistem će biti dostupan na Apple TV 4K i Apple TV HD.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: