Apollo za Reddit se gasi

Apollo, jedna od najomiljenijih iOS aplikacija koja se koristi za pregledavanje Reddita, biće ugašena zbog novih cena API-ja kompanije koje će učiniti aplikaciju mnogo skupljom za rad.

PCPress.rs Image

Aplikacija će se ugasiti 30. juna, kaže programer Christian Selig. „Nedavne odluke i akcije Reddita su nažalost onemogućile Apolo da nastavi“, napisao je Selig na Twitteru.

Selig je išao u dalje detalje u opsežnom postu na Redditu. Ponovio je da će na osnovu Reddit-ovih trenutnih planova za određivanje cena API-ja, morati da plati više od 20 miliona dolara godišnje da bi upravljao aplikacijom. „Prelazak sa besplatnog API-ja na 8 godina do iznenadnog stvaranja ogromnih troškova nije nešto što bih izvodljivo mogao da uradim sa samo 30 dana“, napisao je Selig.

Selig je takođe odbacio Redditove tvrdnje da je Apollo „manje efikasan“ od drugih aplikacija, rekavši da Reddit nepravedno uokviruje svoje podatke, jer Apollo koristi delić procenta Reddit-ovih prethodno navedenih ograničenja brzine API-ja.

Objava Apollo programera takođe sadrži vezu do delimičnog audio snimka razgovora između Seliga i radnika Reddita — jer Selig želi da dokaže da nikada nije ucenjivao Reddit za 10 miliona dolara.

Pročitajte i:  Od sada moguće trgovanje Reddit akcijama na berzi

Portparol Reddita Tim Rathschmidt odbio je da komentariše, ali je rekao da kompanija planira da objavi više informacija. Kompanija će ugostiti AMA sa Huffman „o najnovijim ažuriranjima API-ja, uključujući pristupačnost, mod botove i modne alate trećih strana“.

Mnoge od najvećih Reddit zajednica će zamračiti ili blokirati nove postove 12. juna u znak protesta protiv promena cena API-ja platforme, uključujući r/gaming, r/Music, r/Pics, r/todayilearned, r/art, r/DIY, r/EarthPorn, r/explainlikeimfive, r/gadgets, r/LifeProTips.. evo nezvanične liste.

U utorak, nakon vesti o tom protestu, Reddit je najavio da će stvoriti posebno izuzeće od svojih novih cena API-ja za proizvođače aplikacija za pristupačnost, ali izgleda da nije napravio nikakav smeštaj koji će omogućiti Apolu da preživi.

Selig kaže da će izbrisati Apoloov API token „uveče 30. juna“ po pacifičkom vremenu, a do tada „Apolo treba da nastavi da radi kao što je radio“. Ako ste se pretplatili na Apollo, Selig kaže da „u narednih nekoliko nedelja“ planira da ponudi proporcionalni povraćaj novca kako bi vratio novac za preostalo vreme vaše pretplate.

Pročitajte i:  Reddit potpisao multi-milionski ugovor za licenciranje sadržaja sa jednom AI kompanijom

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,