BIZIT plus

Apple je izbacio novi macOS Ventura

Apple je objavio macOS 13, poznat i kao Ventura, najnoviju verziju svog desktop operativnog sistema. Uključuje funkcije kao što su sistem upravljanja prozorima Stage Manager, mogućnost uređivanja i poništavanja slanja iMessages kao što možete u iOS-u 16 i funkciju Continuity Camera koja pretvara vaš iPhone u veb kameru.

PCPress.rs Image

Ventura, najavljena ranije ove godine na Appleovoj WWDC konferenciji, takođe uključuje razna poboljšanja osnovnih aplikacija i uslužnih programa. Pošta, na primer, će vam omogućiti da zakažete e-poštu i poništite slanje, a sistem za pretragu Spotlight je sada u mogućnosti da preduzme radnje poput postavljanja alarma i pokretanja prečica. Safari takođe dobija mogućnost prijavljivanja na veb lokacije pomoću PassKeys-a, standarda koji su forsirali Apple, Google, Microsoft i drugi kako bi se eliminisale tradicionalne lozinke.

Postoje neke promene na koje će biti potrebno malo navikavanja — Sistemske postavke su preimenovane u Sistemske postavke, a takođe su potpuno redizajnirane. Novi izgled je bio kontroverzan tokom beta procesa, a jedan komentator ga je nazvao „malo katastrofom“.

Da biste instalirali Venturu, idite na Apple meni > Sistemske postavke > Ažuriranje softvera i proverite da li postoji ažuriranje. Tada bi trebalo da budete upitani da preuzmete i instalirate macOS 13. Operativni sistem je kompatibilan sa Mac računarima od 2017. i kasnije.

Pročitajte i:  Apple-ove ideje - pametne naočare i kamere u vašim ušima 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: