Novi metaverzum planira bekstvo iz Metinih „zidova“

Novi metaverzum želi otvorene granice između virtuelnih svetova.

PCPress.rs Image

Metaverzum se ruši nakon dve godine. Pristalice koncepta metaverzuma ponudile su bolje rešenje od skorašnjeg buma. Metaverzum se nalazi na centralizovanoj platformi u vlasništvu tehnoloških giganata, kao što je Meta.

Međutim, pojavljuju se zagovornici otvorenih, međusobno povezanih i decentralizovanih metaverzuma. U ovim utopijskim oblastima, korisnici mogu slobodno da prelaze prostore i preuzimaju vlasništvo nad svojim iskustvima.

Kompanija MSquared nudi mrežu svih metaverzuma. Današnji virtuelni svetovi su ograđeni. Iz jedne igrice ne možete prebaciti igrača u drugu igricu. MSquared se nada da će demontirati ove barijere. Novi koncept upoređuju sa međunarodnim putovanjima. Ako želite da posetite novu zemlju, ponesite svoj novčanik, stvari i krenite.

Po dolasku, vašim digitalnim sredstvima bi se moglo pristupiti preko decentralizovanih identiteta i kriptovaluta sa omogućenim blockchain ili tradicionalnim Web2 prijavama i digitalnim dobrima, kao što Fortnite oprema i alati.

MSquared još uvek gradi temelje ekosistema i želi da proširi svoju mrežu pre javnog objavljivanja. Trenutno se ova platforma sastoji od alata i usluga za kreiranje, rad i monetaizaciju metaverzilnih iskustava.

Druga ključna komponenta novog virutelnog sveta je Metaverse Markup Language (MML) koji pruža mogućnost programerima da grade virtuelne objeket koji mogu da žive u bilo kom svetu na mreži.

Iako je Meta napravila bum sa metaverzumom, čini se da će izgubiti utakmicu.

Izvor: thenextweb.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,