Novi microSD Express format donosi brži transfer i štedi bateriju

SD Assotiation je na MVC-u u Barseloni predstavila microSD Express, novo izdanje microSD kartica. Glavne prednosti u odnosu na današnje memorijske kartice ovog formata su što su energetski štedljivije i donose znatno povećanje brzine transfera podataka. Nove kartice biće dostupne u microSDHC Express, microSDXC Express i microSDUC Express varijantama.

PCPress.rs Image

Ove kartice koriste PCIe interfejs kako bi dostigle maksimalnu brzinu transfera podataka od 985 MB/s. Ovo je omogućeno kroz PCIe 3.1 i NVMe v1.3 specifikacije. SD asocijacija očekuje da će ove brze kartice trošiti manje energije od tradicionalnih memorijskih kartica, pri čemu će biti kompatibilne sa njima.

Povećanje brzine uticaće i na proizvođače telefona. Do sada je brzina čitanja i pisanja podataka bila limitirajući faktor za proširenje memorije, ali sa ovim novim formatom obezbediće se brzina transfera koja je uporediva sa brzinom ugrađene memorije. S obzirom da 5G stvara preduslove za ogroman protok podataka, kao i da 4K kamere stvaraju velike fajlove, proširiva memorija velikog kapaciteta i velike brzine biće sve značajnija za korisnike.

Pročitajte i:  Samsung microSD olakšaće AI na uređaju 

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,