ERP 2024

Novi Nikonov zum 80–400 mm

Dugo očekivani naslednik izuzetno popularnog AF 80 – 400 mm telefoto objektiva kompanije Nikon, novi AF-S 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR telefoto zum objektiv odlikuje poboljšana optička konstrukcija koja lako zadovoljava potrebe današnjih D-SLR fotoaparata.

nikkor_AFS_80_400_ED_VRVeoma prikladan za snimanje životinjskog sveta, pejzaža ili sportskih događaji, ovaj objektiv pokriva sve, od srednjeg do supertelefoto dometa. On pruža izvanredne optičke performanse u različitim uslovima, a sistem smanjenja vibracije omogućava korekciju do 4 stepena u celom opsegu zuma, čak i na 400 mm.

Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda, za objektive i softver, Nikon Europe, kaže:

„Originalni Nikon objektiv AF 80–400 mm predstavljao je revoluciju kada se pojavio na tržištu. Kao prvi NIKKOR objektiv koji je kombinovao naprednu tehnologiju smanjenja vibracije sa širokim telefoto opsegom brzo je postao omiljen. Unapređen za novu generaciju DSLR fotoaparata, AF-S verzija ovog objektiva ima unapređen mehanizam autofokusa, povećanu VR korekciju i poboljšanu optičku formulu. Kao dostojan naslednik, sigurni smo da će ovaj objektiv biti još bolji od svog predhodnika.“

Izuzetne optičke sposobnosti

Razvijena za D-SLR fotoaparate visoke rezolucije, novodizajnirana optička konstrukcija ima 20 elemenata u 12 grupa. Projektovan da obezbedi izvanredne rezultate u različitim uslovima, objektiv ima sloj nano kristala kao i četiri elementa od ED (ekstraniska disperzija) stakla i jedan element od super ED stakla. Sloj nano kristala sprečava pojavu “duh efekta” i odblesak, dok ED staklo ispravlja hromatsku aberaciju i onu vrstu optičkih grešaka koje mogu da nastanu posebno na većim žižnim daljinama i utiču na reprodukciju boja.

Da bi se poboljšala stabilnost u celom širokom opsegu zuma, VR (smanjenje vibracije) mehanizam obezbeđuje korekciju ekvivalentnu brzini zatvarača. Režimi normalnog i aktivnog VR obezbeđuju stabilno fotografisanje pri različitim brzinama pomeranja fotoaparata, dok automatska detekcija stativa smanjuje vibracije nastale kao posledica okidanja kada je fotoaparat montiran na stativ.

Moćna kombinacija širokog opsega 80–400 mm i laka prenosivost čine ovaj objektiv neverovatno prikladnim sredstvom za ispunjenje većine telefoto zahteva. Možete da smanjite vreme fokusiranja prilikom fotografisanja u okviru određene razdaljine korišćenjem prekidača za ograničenje fokusa koji ima dve postavke („FULL“ i ∞-6m).  AF funkcioniše čak i kada je 1,4x telekonverter montiran na f/8 kompatibilan fotoaparat.

Pouzdana, visokokvalitetna ergonomska konstrukcija ima metalni bajonet i gumenu zaptivku za zaštitu od vremenskih prilika koja štiti objektiv od štetnih uticaja. Integrisano zaključavanje tela zaključavanje tela sprečava da se telo izduži pod svojom težinom kada se objektiv ne koristi.

Ovaj objektiv se isporučuje sa poklopcem objektiva (LC-77), senilom objektiva (HB-65), torbicom za objektiv (CL-M2) i odvojivim nosačem za stativ koji poboljšava ravnotežu i omogućava lako prebacivanje iz pejzažne u portretnu orijentaciju kada je fotoaparat montiran na stativ.

Facebook komentari: