Novi Panasonic objektivi u prodaji

Panasonic je predstavio dva nova izmenjiva objektiva zasnovana na sistemu L-Mount za LUMIX S seriju Digital Single Lens Mirrorless fotoaparata punog formata. Posebno se fokusirajući na profesionalnu upotrebu, LUMIX S serija teži beskompromisnom fotografskom izražavanju kroz visokokvalitetne fotoaparate i objektive.

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) je telefoto zum objektiv velikog otvora blende kojeg krase visoke performanse detaljnosti u okviru celokupnog opsega zuma. LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) je svestran širokougaoni zum objektiv koji pruža slike visoke rezolucije i predivan bokeh i pored njegovog kompaktnog, laganog profila. Optičke performanse ovih LUMIX S PRO objektiva izvanredno su visoke kako bi prošle stroge Leica standarde.

Panasonic je posvećen dizajniranju i razvijanju 11 ili više objektiva sa naglaskom na „LUMIX S PRO“ objektivima do marta 2021, kao i dodatnom proširivanju linije objektiva serije S. Trenutno je dostupno ili će biti dostupno ukupno više od 46 izmenjivih objektiva za L-Mount čiji su proizvođači kompanije Panasonic, Leica Camera AG i Sigma. Time L-Mount otvara skoro neograničen spektar novih kreativnih mogućnosti.

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) je telefoto zum objektiv velikog otvora blende kojeg krase visoke performanse detaljnosti u okviru celokupnog opsega zuma. On je dizajniran i razvijen za profesionalno snimanje na terenu.

Pročitajte i:  Tesla kupuje Hibar, kompaniju za proizvodnju baterija

Sadržavajući 22 elemenata u 17 grupa, upotreba 2 UED (Ultra Extra-low Dispersion) sočiva, 3 ED (Extra-low Dispersion) sočiva i njihovo optimalno usklađivanje efikasno suzbija kako aksijalne hromatske aberacije tako i hromatske aberacije uveličanja. Asferičnim sočivom ispravlja se i astigmatizam, čime se postižu performanse visoke rezolucije. Usvajanje sistema dvostrukog fokusa suzbija fluktuaciju aberacije čak i na malim razdaljinama, što za rezultat ima visoke performanse detaljnosti od centra do ivica preko celokupnog opsega zuma i pored velikog otvora blende.

Objektiv sam pokriva od 70 mm do 200 mm, a upotreba telekonvertera omogućava maksimalno 280 mm (1,4x, uz DMW-STC14) i 400 mm (2x, uz DMW-STC20) super telefoto snimanje, uz maksimalnu kontrolu fokusa u 480 slika u sekundi radi automatskog fokusa velike brzine i velike preciznosti. O.I.S. (Optical Image Stabilizer – optički stabilizator slike) u objektivu usaglašen je sa Body I.S. stabilizacijom u telu fotoaparata i Dual I.S stabilizacijom u pet osa što omogućava korišćenje 6,5 koraka sporijih brzina zatvarača. Upotreba mehanizma kvačila fokusa omogućava trenutačno AF/MF prebacivanje i precizno ručno fokusiranje.

Pročitajte i:  Panasonic od novembra nudi produženje garancije za televizore na pet godina

Konstantan otvor blende od F2.8 pruža glatku gradaciju defokusa od tačke fokusa do susednih oblasti slike kako bi se postigao predivan boke efekat kao i bogata perspektiva. LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. takođe se ističe u performansama video snimanja zbog mehanizma koji sprečava disanje fokusa, što je bio fatalan problem svih izmenjivih objektiva dizajniranih za fotografiju.

Robustan dizajn otporan na prašinu/prskanje izdržava upotrebu u teškim uslovima, čak i pri 10 stepeni ispod nule kako bi se postigla visoka mobilnost. Veličina filtera je 82 mm, sa cirkularnom dijafragmom otvora blende od 11 listića.

LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635)

LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) je svestran širokougaoni zum objektiv koji pruža slike visoke rezolucije i pored njegovog kompaktnog, laganog profila.  Krase ga visoke performanse detaljnosti kako u snimanju fotografija tako i u snimanju video zapisa.

Sadržavajući 12 elemenata u 9 grupa, upotreba 3 asferična sočiva, ED (Extra-low Dispersion) sočiva i UHR (Ultra-High Refractive Index) sočiva i njihovo optimalno usklađivanje postiže visoke MFT performanse i pored njegove kompaktne veličine i male težine. Krasi ga zadivljujuće visoka rezolucija ka krajevima čak i kada je širom otvoren, kao i predivan boke, dok suzbija boke sa dvostrukim linijama i vinjetiranje.

Pročitajte i:  Tesla kupuje Hibar, kompaniju za proizvodnju baterija

Kao pokretač AF-a ugrađen je linearni motor sa dvostrukim magnetima. On ima veliku snagu i pored male veličine i postiže pokretanje senzora velikom brzinom pri maksimalnih 480slika u sekundi. Time se postiže brz, visokoprecizan AF koji osigurava da se prilike za fotografiju nikada ne propuste. Upotreba mehanizma kvačila fokusa omogućava trenutačno AF/MF prebacivanje i precizno ručno fokusiranje. LUMIX S PRO 16-35mm F4 takođe se ističe u performansama video snimanja zbog mehanizma koji sprečava disanje fokusa, što je bio fatalan problem svih izmenjivih objektiva dizajniranih za fotografiju.

Robustan dizajn otporan na prašinu/prskanje izdržava upotrebu u teškim uslovima, čak i pri 10 stepeni ispod nule kako bi se postigla visoka mobilnost. Veličina filtera je 77 mm, sa cirkularnom dijafragmom otvora blende od 9 listića.

Facebook komentari:

Panasonic

PC Press CRM
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.