Novi pristupačni saputnici – Moto G6 serija

Motorola je oduvek isporučivala dobru cenu u skladu sa performansama sa moto g serijom, ali sada će ta istovetna cena doneti i premijum zakrivljeno staklo i metalni dizajn, slično modelu Moto X4. Nova moto g6 porodica sa tri modela, od juna će biti dostupna u Srbiji, a kreirana je imajući na umu potrošača i njegove potrebe. Poseduju brzinu i snagu koju im pružaju Qualcomm Snapdragon procesori i pokreće ih operativni sistem Android 8.0 Oreo.

PCPress.rs Image

Moto g6 plus ima dijagonalu ekrana od 5,9 inča, sa odnosom dimenzija od 18:9 što ga čini “vitkim”, dugačkim, i lakim za držanje. Poseduje i Full HD Max Vision displej, i dualnu kameru i zahvaljujući njihovom širokom f/1.7 sočivu i veličini piksela od 1.4 um, omogućeno je lakše slikanje i u uslovima slabe vidljivosti. Pored toga, sistem pametnih kamera podržava skeniranje teksta, kao i prepoznavanje znamenitosti, poznatih obeležja i drugih objekata.

Drugi model iz serije, moto g6, takođe ima Full HD Max Vision displej ali od 5,7 inča, a pozadi se nalazi 3D staklo što ga izdvaja od drugih premijum pametnih telefona. Kao i g6 plus i ovaj model ima dualnu pozadinsku kameru od 5 i 12 megapiksela. Poseduje mogućnost otključavanja, zaključavanja telefona ili autorizacije mobilnog plaćanja uz pomoću multifunkcionalnog senzora za otisak prsta. Baterija je kapaciteta 3000 mAh, koja se puni pomoću TurboPower 15 punjača koji dolazi uz telefon. Osmojezgarni procesor od 1.8 GHz obezbeđuje potrebnu brzinu tako da radi bez kašnjenja ili zastajkivanja.

Pročitajte i:  Posebna Motorola akcija: edge 50 pro jeftiniji je za 10.000 rsd

PCPress.rs Image

Poslednji u seriji, moto g6 play poseduje bateriju od 4000 mAh i kompanija tvrdi da može da izdrži čak i do 36 sati bez punjenja. U ovaj model je ugrađen osmojezgarni procesor od 1,4 GHz, a dijagonala ekrana je 5,7 inča sa Max Vision displejem i odnosom dimenzija od 18:9. Zadnja kamera ima 13 megapiksela koja poseduje autofokus sa faznom detekcijom (PDAF – phase detection autofocus), koji omogućava brzo fokusiranje i oštrije slike, dok prednja kamera ima 8 megapiksela. Ovaj model takođe poseduje i senzor za otisak prsta koji se nalazi na pozadini telefona, za lakše otključavanje i zaključavanje. Novi uređaji će biti dostupni od 4. juna na srpskom tržištu po ceni od: g6 play – 199 EUR, g6 – 249 EUR, g6 plus – 299 EUR.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,