ERP 2024

Novi rival igre The Sims donosi neverovatne promene

Nova igra InZOI privlači pažnju svih onih koji proteklih decenija igraju The Sims. Nova simulacija života ipak nudi mnogo više, a ostaje da se vidi kako će to uticati na staru igru.

PCPress.rs Image

Da se podsetimo: igru je napravio korejski developer Krafton. Igrač dobija ulogu koja je poput božanske, a to znači da ima potpuno kontrolu nad svakodnevnim životom. Valjda je u tome i čar ovakvih igara – sveopšti haos se smiruje bar na trenutak, pa svako dobija priliku da bar dok se igra oseti kao da zna šta radi.

Baš kao i u The Sims univerzumu igrač se bavi karijerom, odnosima s drugim ZOI-jima, uređuje sobe i kuće. Pre nekoliko dana se pojavio i prvi gameplay video, pa su zainteresovani mogli da vide da nije baš sve kao u pravom životu – igra počinje kad igrač dobije posao pripravnika u kompaniji u kojoj je direktor mačka.

Evo još zanimljivih detalja:

Pored biznis-mačke tu su i druge ozbiljne novine. Igrači će na primer moći da koriste AI alate za kreiranje odeće, šablona, dekoracija i umetničkih dela. Iako na prvu zvuči beznačajno, veća mogućnost personalizacije doprinosi uživanju u igri. To znači da igrač ne bira stvari samo iz ponuđenih kolekcija, već može da napravi ono što niko nema. Tako dobija skoro beskonačne mogućnosti za pravljenje originalnih komada odeće, kuća i nameštaja. Uz pomoć AI dodataka igrač može da unese tekst i tako napravi sve što može da zapiše.

Pročitajte i:  The Big Con: Epic poklanja igru koja je sve oduševila

Tu su i druge funkcije koje novu igru razlikuju od onoga što nudi The Sims – svako može da napravi plan života za celu nedelju, a tako što u kalendar unosi šta i kada njegov ZOI radi. Igra InZOI još uvek nije spremna za igranje, pa će na novu simulaciju morati da se sačeka bar još neko vreme. To znači da ćemo u međuvremenu sigurno saznati još novih detalja.

Facebook komentari: