Novi Samsung Smart Monitori su poput TV-a za vaš PC

Pred kraj 2020. godine, kompanija predstavlja pametni Smart Monitor, za koji tvrdi da kombinuje medijske usluge i konektivnost, kao i remote PC mogućnosti. Samsung predstavlja M5 seriju, koju čine 27-inčni model koji košta 230 dolara, 32-inčni model od 280 dolara i 32-inčni 4K model, koji se zove M7 i koji košta 400 dolara.

PCPress.rs Image

Monitor kao TV

Poput Samsung-ovih televizora, Smart Monitor radi na Tizen OS softveru, a može da se poveže i na Wi-fi vezu, strimuje HDR10 sadržaj iz aplikacija Hulu, Netflix, Apple TV, YouTube. Takođe, možete instalirati dodatne apliakacije iz app prodavnice, poput Samsung-ove Health aplikacije.

Uz to, svaki od monitora se može postaviti na zid, ima ugrađene zvučnike i podršku za digitalnog asistenta, Bixby 2.0, Alexa ili Google Assistant-a. Za lakše puštanje slike sa Apple uređaja, tu je i AirPlay 2.

PCPress.rs Image

Međutim, tu nije kraj mogućnostima monitora. Primera radi, na njega možete povezati miš i tastaturu pomoću Bluetouth 4.2 veze i koristiti Office 365 usluge. To je moguće uz pomoć virtuelne mašine bez potrebe za dodadnim hardverom. Ukoliko želite i imate Samsung S8 ili noviji telefon, možete bežično povezati Dex, uslugu kompanije koja koristi vaš telefon za PC iskustvo. 

Što se tiče povezivanja, M7 Smart Monitor sigurno ima najviše priključaka. Laptop možete povezati uz USB-C (koji služi kao video DisplayPort, za prebacivanje podataka ali i za napajanje snagom do 65W), a pored toga imate i dva HDMI 2.0. Na njemu se nalaze i tri USB-A 2.0 porta, dok M5 model ima dva. Ovi multifunkcionalni monitori stižu na tržište u sledećim nedeljama, a M7 početkom decembra. 

Izvor: msn

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,