BIZIT plus

Novi uređaji iz HP-a

HP predstavljanje novih uredjaja Z1, Omni 27, HP Spectre, HP Slate 2, HP Folio 13_ Jovan Dimitri Kompanija HP predstavila je danas, 22. februara, nove uređaje idealne za poslovne korisnike, dizajnere, montažere i one koji traže mnogo više od računara.

Z1, Omni 27, Spectre, Folio 13 i Slate 2 po svojim performansama predstavljaju novi pravac u kojem se tehnologija kreće.

Z1 radna stanica idealna je za zahtevne korisnike koji se bave multimedijom, produkcijom i dizajnom, Omni 27 nudi snažne performanse i štedi prostor, Spectre i Folio 13 moći ćete da ponesete bilo gde i radite na njima ceo dan bez punjenja baterije. Poslovni korisnici će na sastancima svoj Slate 2 koristiti za zahtevni multitasking.

„Kompanija HP je proširila paletu svojih proizvoda koje nudi na srpskom tržištu i kupci imaju priliku da dođu do nekih od sjajnih uređaja kao što su radne stanice, snažni i inovativni all-in-one računari, fenomenalni ultrabook ili poslovni tablet. Proširenje programa proizvoda kompanije je trend koji je omogućio da na domaćem tržištu računara HP i dalje ima lidersku poziciju prema ukupnom broju prodatih prenosivih i stonih računara“, istakao je Jovan Dimitrijević, direktor grupe za personalne sisteme, HP Srbija.

O proizvodima

HP Z1

HP Z1 radna stanica inovativnog all-in-one dizajna, omogućava da se ekran lako otvori radi pristupa komponentama u svrhu zamene delova ili nadogradnje.

Z1 kombinuje elegantan industrijski dizajn i snažne performanse bazirane na Intel® Xeon® procesorima, NVIDIA Quadro grafici, ekranu koji prikazuje više od 1 milijarde boja i vrhunskoj HP pouzdanosti.

Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera

Namenjena za projektovanje (CAD), obradu digitalne multimedije, primenu u industriji zabave, arhitektonsko projektovanje, obrazovne institucije i nezavisne profesionalce, radna stanica HP Z1 pruža neverovatno brzo renderovanje i vrhunske performanse. U ponudi je i širok izbor grafičkih kartica i procesora, a sve komponente su temeljno testirane i sertifikovane za rad sa vodećim industrijskim aplikacijama.

Ova radna stanica koristi profesionalnu NVIDIA Quadro grafiku, ECC memoriju, četvorojezgarne Intel Xeon procesore, uključujući SATA diskove brzine 7,2 i 10 hiljada obrtaja i SSD uređaje, uz opcionu primenu RAID konfiguracije, čitača memorijskih kartica i optičkog uređaja, LED ekran dijagonale 68,6 centimetara (27 inča) i rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, prikazuje više od milijardu boja, koristi IPS panel i ima ugao posmatranja od 178 stepeni.

HP Omni 27 – tako malo prostora, a tako puno energije

Veliki i moćan, prefinjenog stila, ekskluzivnih karakteristika i prostranim Full HD ekranom veličine 27 inča, Omni 27 Quad serija integriše sve u jedan, do sada najbolji HP ekran. Jednostavno ga priključite i spremni ste za rad. HP je veliki deo svog poslovanja usmerio na zaštitu životne sredine, pa je deo odgovornosti prema životnoj sredini ugrađen i u ovaj uređaj. LED pozadinsko osvetljenje panela u Omni 27 troši značajno manje energije od stanradnog panela i eliminiše korišćenje žive. Uređaj je obeležen ENERGY STAR® oznakom.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

HP Omni 27 odlikuje povećanje energetske efikasnosti, Intel® Turbo Boost Technology1 koja automatski ubrzava sistem kada mu je potrebno više snage prilikom korišćenja zahtevnih aplikacija i programa i multitasking. Pokreće ga Intel® 2nd Gen Core i5 quad-core procesor.

Poseduje izuzetno veliki radni prostor koji može poslužiti za montažu, dizajniranje i renderovanje.

HP Premier Experience pomaže da Omni 27 brže pokreće aplikacije, bolje organizuje rad u operativnom sistemu Windows 7.

HP ENVY14 Spectre – dizajniran kao nijedan PC do sada

Prvi premium Ultrabook računar na svetu. Neverovatno lagan, otporan na sve vrste ogrebotina, produženo trajanje baterije i suptilni dizajn, samo su neke od osobina ovog jedinstvenog uređaja.

Spectre je ultra tanki računar (ultrabook) sa ekranom od 14 inča rezolucije 1600×900 i pretežno staklenom konstrukcijom, dok je trajanje baterije ograničeno na impresivnih 9 sati, što je retkost kada su u pitanju prenosivi računari.

Sa mSATA solid-state drive4 and Intel® Rapid Start Technology sistemom, Intel® I5 procesorom i radnom memorijom od 4gb, korisnik ovog računara radiće brzo i pouzdano.

HP Folio 13 – revolucija ultrabook računara

Neverovatno tanak, super lagan. Revolucionarna automonija baterije može da izdrži ceo dan rada na računaru bez punjenja, čak do 9,5 sati. Pokreće ga druga generacija Intel® Core™ i5 procesora.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus G16 GU605: Snaga za poneti

HP Folio 13 nudi definitivno najbilje performanse među ultrabook uređajima na tržištu.

HP Slate 2, poslovni tablet

HP Slate 2 Tablet PC omogućava trenutnu primenu u poslovnom okruženju, kao i u obrazovnom, zdravstvenom, državnom i maloprodajnom sektoru, gde zaposleni često odlaze od radnog stola. Uz potpuno funkcionialno Microsoft Windows®(1) okruženje, HP Slate 2 Tablet PC mase 0,68 kg(2) korisnicima olakšava kreiranje, obradu i gledanje sadržaja preko veoma mobilnog i laganog uređaja.

HP Slate 2 Tablet PC koristi Intel® Atom Z670 procesor i mSATA SSM tehnologiju radi brzog pokretanja sistema i ostvarivanja do šest sati autonomije.(3) Pored toga, niz hardverskih i softverskih komponenti unapređuje bezbednost i korisnički ugođaj tokom upotrebe HP Slate 2 tablet uređaja.

Embedded Security for HP ProtectTools omogućava korisničku kontrolu TPM čipa radi sigurnije autentifikacije, bolje zaštite diska, zaštite e-maila i podrške za aplikacije zaštićene digitalnim sertifikatom. BIOS podrška za Computrace Pro(5) omogućava zaštitu od krađe podataka tako što korisnicima dozvoljava da na daljinu brišu podatke na nivou fajla, foldera ili operativnog sistema, i da na taj način zaštite poverljive informacije.

Izvor: HP

Facebook komentari: