Novo bada takmičenje

PCPress.rs ImageKompanija Samsung Electronics najavila je takmičenje pod nazivom „bada 2.0 Power App Race“, svetsko takmičenje u aplikacijama kome je domaćin Samsungov sajt za razvoj bada platforme (developer.bada.com), koji programerima pruža priliku da osvoje čak 100.000 američkih dolara.

Obeležavajući svoju drugu godišnjicu, platforma bada 2.0 će biti zvanično lansirana i pred programerima mobilnih aplikacija tokom takmičenja „bada Power App Race“, sa željom da će ih to podstaći da stvore nove i inovativne aplikacije koristeći bada 2.0 SDK. U okviru ovog takmičenja biće izabrano ukupno deset aplikacija, pet gejmerskih i pet negejmerskih. Pobedničke aplikacije će dobiti novčanu nagradu iz nagradnog fonda vrednog milion dolara. Takođe, nagrađene aplikacije će dobiti oznaku Power App u okviru Samsungovih aplikacija, što sa sobom donosi ekskluzivne marketinške i promotivne prednosti.

Dok u drugim takmičenjima na polju aplikacija sudije obično budu iz redova ogranizatora samog takmičenja, o takmičarskim predlozima za Samsungovu Power App Race poslednju reč imaće publika, a podaci o prodaji aplikacijaće odrediti pobednike. Programeri koji žele da učestvuju treba da se prijave direktno, na bada sajtu (developer.bada.com). Takmičenje je počelo 18. oktobra i traje do ponoći 31. decembra. Programeri mogu da prijave neograničen broj aplikacija.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Prvih deset aplikacija koje stignu do 100.000 preuzimanja biće izabrane za konačne pobednike, a proglašenje pobednika obaviće se na sajtu za razvoj platforme bada, čim taj cilj bude dostignut.

Na sajmu IFA 2011. koji je održan u septembru, Samsung je otkrio svoje planove da unapredi bada platformu predstavivši smart telefone sa operativnim sistemom bada 2.0, među kojima se nalaze modeli Samsung Wave 3, Wave M i Wave Y. Uz to, Samsung planira da predstavi širok spektar programa za buduću podršku bada programerima, kao i svetsku turneju Dan bada programera koja ima za cilj da uveća svest o ekosistemu bada.

Za više informacija o takmičenju bada 2.0 Power App Race, posetite sajt za razvoj platforme bada (http://developer.bada.com/).

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,