Računari i Galaksija

Novo doba: Video pozivi utiču na procvat plastične hirurgije

Pandemija korona virusa promenila je modele po kojima se do sada živelo. Maske su postale sastavni deo garderobe, a promenili su se i načini poslovanja i učenja. Video platforme su danas nezaobilazne, a njihov uspon utiče na razvoj jedne druge industrije.

PCPress.rs Image

Washington Post piše o tome da to što korisnici svakodnevno gledaju u svoja lica tokom video sastanaka utiče na to da primećuju detalje koje ranije nisu, a kojih možda i nema, ili nisu toliko strašni. Upravo se zbog toga povećao broj onih koji se odlučuju na različite estetske zahvate. Plastični hirurzi tvrde da se broj sitnih operacija uvećao za čak 90%, najpre zbog toga što sve veći broj pacijenata želi da izgleda mlađe.

PCPress.rs Image

Jasno je da je ovo problem takozvanog „prvog sveta“, drugim rečima onih koji imaju dovoljno novca i vremena da se bave fizičkim izgledom. Ističe se da bi povećanje broja estetskih zahvata moglo da bude slučajnost, ali je mnogo onih koji veruju da je u vezi sa tim što je veliki broj ljudi zatvoren u kuće, te ne može ne može da živi kako je navikao.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,